USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За півмільйонну махінацію бухгалтера звільнили від відповідальності

1 Серпня 2013 10:55
Після втручання прокуратури державне підприємство, яке ухилялось від сплати податків, сплатило до бюджету усю суму завданих збитків, а це понад пів мільйона гривень, інформують у прсе-службі прокуратури області.
Під час досудового розслідування встановили, що головний бухгалтер одного із державних підприємств, умисно ухилявся від сплати до бюджету, в період з січня по грудень 2011 року, податку на додану вартість.
Зокрема, аби зменшити податкові зобов’язання підприємства, з метою ухилення від сплати податку на додану вартість, службова особа умисно не зазначала на фінансові результати підприємства факти умовного продажу списаного понад норму товару за звичайною ціною. І завдяки цьому для підприємства знизилося податкове зобов’язання з ПДВ на суму понад 420 тисяч гривень.
Зі слів правоохоронних органів, головний бухгалтер підприємства неодноразово вчиняв і інші дії щодо безпідставного формування податкового кредиту, що призвело до ухиляння від сплати податків.
Загалом, внаслідок таких протиправних дій, до бюджету не надійшло понад 500 тисяч гривень.
Відповідна інформація правоохоронцями була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 212 Кримінального кодексу України.
Однак, до моменту притягнення головного бухгалтера до кримінальної відповідальності, представники підприємства у повному обсязі погасили усю суму несплачених податків та штрафних санкцій.
У зв’язку з цим, Нововолинським міським судом службову особу звільнили від кримінальної відповідальності на підставі частини 4 статті 212 Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
вася Показати IP 1 Серпня 2013 12:07
да здравствует наш суд, самый гуманний суд в мире
Лянка Показати IP 1 Серпня 2013 12:33
Бухгалтер сам без відома керівника не робить нічого! Тому й провадження треба відкривати на 2- х.
Ольга Показати IP 1 Серпня 2013 12:51
А какой у бухгалтера был умысел недоплачивать в бюджет если предприятие государственное, а то что бухгалтерия без ведома руководства ни один шаг не делает это точно, все по указке начальства.
бамбула Показати IP 1 Серпня 2013 14:10
Просто державне підприємство не могло дати хабаря чи відкат податківцям, тому і поплатилося.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus