USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За рік на Волині працевлаштували 24 тисячі чоловік

31 Січня 2012 18:39
Торік на Волині обласна служба зайнятості працевлаштувала понад 24 тисячі чоловік.

Про це йшлося під час брифінгу в обласному центрі зайнятості, - повідомили у прес-службі установи.

За даними вибіркових обстежень населення (домогосподарств) з питань економічної активності, що визначається за методологією Міжнародної організації праці, кількість економічно активного населення віком 15-70 років за 9 місяців минулого року, порівняно з попереднім роком, збільшилась на 9 тисяч осіб, переважно за рахунок осіб працездатного віку, і становила 483,5 тисячі.

Фахівці обласної служби зайнятості поінформували, що зростання економічної активності волинян свідчить про бажання людей поліпшити свій добробут, матеріальне благополуччя, прагнення до професійного вдосконалення. Цьому сприяла реалізація активних програм сприяння зайнятості населення та нетрадиційних форм роботи обласної служби зайнятості.

Минулого року активними заходами сприяння зайнятості охоплено 40,8 тисячі волинян, на що залучено близько 48 мільйонів гривень із Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Спонукали незайнятих громадян до активної позиції на ринку праці участь в оплачуваних громадських роботах, набуття професійних знань та навичок під час професійного навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації, залучення до підприємництва після одноразової виплати допомоги по безробіттю, а також надання роботодавцям дотації для створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, особливо, соціально незахищених.

Загалом можливостями обласної служби зайнятості минулого року скористалися понад 52,5 тисячі незайнятих осіб, а роботу отримали 24,2 тисячі волинян. Майже 1,5 тисячі безробітних працевлаштовані завдяки наданню роботодавцям дотацій із Фонду загальнообов’язкового державного страхування на випадок безробіття.


Арифметику можливості самозайнятості, створення нових робочих місць, залучення додаткових фінансових потоків у область представив для ЗМІ директор Луцького міського центру зайнятості Едуард Неймарк на прикладі функціонування «Резиденції Діда Мороза», яка знаходиться в Брестській області Республіки Білорусь.

Не оминають обласний центр зайнятості і кадрові зміни. Так, із 26 січня на посаду першого заступника директора ОЦЗ призначена Світлана Корецька, яка раніше обіймала посаду начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Я за Едіка пасть порву!!! Показати IP 31 Січня 2012 18:42
Едік маладца!!!
Іван Козолуп Показати IP 31 Січня 2012 20:31
А тепер, нехай центр зайнятості від 24,2 тисячі "працевлаштованих" відніме те число людей, які самі знайшли роботу і через бюрократію змушені реєструватись в цьому центрі. Думаю, що сума буде менша разів на 10
черчіль Показати IP 1 Лютого 2012 02:59
брехняяяяя-брехун подав фальшдоки,кожний 3-ій без роботи!!!!!!!!!!!!!!!!!
Лучанин Показати IP 1 Лютого 2012 10:56
Чистой правди брехня. Сам стояв 2 роки не знайшли нічого, гонили як собаку, 2 місяці перед пенсією посилали вчитися на зварщика- це в 60 років , я відмовився бо за станом здоровя мені протипоказано таке навчання.Вони нічого не пояснивши мені зняли мене з біржі і все, а платили 500 грн за 40 років трудового стажу.Там перевалочна база. Вони не допомагають людям, а все поставлено на те, щоб скоріше зняти людину і не платити. А посилають туди, де ніхто не платить грошей. На громадських роботах платять мізер, а там тільки знущаються з людей, бо ти ніхто.Я все життя проплатив на цю бюрократію, для того, щоб мене гонили і виперли.Нікому не потрібні ці центри зайнятості, просто перекачка грошей, кому потрібно вони дають і все роблять,особливо відмивання грошей на ці бізнес-плани, складають липу,що дивує, що це поголовно роблять селюки,будуть моркву вирощувати сміх та й годі, грошенята взяти по 20 тисяч і закрили, як неприбуткові. От вам і вся робота.
Катя Показати IP 1 Лютого 2012 15:09
хай хто хоче, те й говорить... мене і ще мою подругу центр зайнятості направив на навчання (продавець прод і непродтоварів, бо після школи не мали ніякої освіти і до речі абсолютно безплатно, ще й стипендію платили. А потім мене влаштували на роботу після іспиту. То що поганого вони мені зробили? навіщо говорити за всіх. комусь допомогли, комусь не зовсім...
галина Показати IP 3 Лютого 2012 11:50
а я Катя- знайшла собі роботу без них .але мусила іти туди щоб центр проставив собі галочку що то їх заслуга. може і 5 -10% це їх робота - але те що ця цифра сфальшована в рази я переконана.
Іван Козолуп до галина Показати IP 3 Лютого 2012 17:28
І так тисячі знаходять, а цій держ-конторі треба ж перез Києвом звітуватись, що мол, плани виконують і якось гроші відмивати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus