USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заготівельники Волині незаконно збільшили вартість закупки м’яса

30 Серпня 2013 11:27
Рівень закупівельних цін на велику рогату худобу в області «вийшов» з-під контролю.
На такі дії антимонопольники рекомендували підприємствам Волині вжити заходів, спрямованих на запобігання вчиненню порушень законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій.
Про це повідомили у профільному комітеті.
Згідно з результатами моніторингу рівень закупівельних цін на м'ясо великої рогатої худоби в живій вазі, протягом січня-червня 2013 року, знизився на 26-37,5 % у порівнянні до 2012 року. При цьому, при зниженні рівня закупівельних цін на велику рогату худобу, не відбулося зниження рівня оптово-відпускних цін на м'ясо. Навпаки, збільшилися максимально оптово-відпускні ціни на м'ясо на 40 % та збільшилася ціна на яловичину (м’якоть) на продовольчих ринках області на 7,6 %.
Зокрема, тенденцію щодо зниження рівня закупівельних цін на велику рогату худобу у 2013 році встановили у значимих учасників ринку заготівлі в межах районів області - ТзОВ «Спартак» (м.Ковель), ТзОВ «Піддубецьке м’ясопереробне підприємство» (с.Піддубці, Луцький р-н), ПП «Рачинм’ясопром» (с.Рачин, Горохівський р-н), ТзОВ «Сосна» (смт. Любешів), ФГ «Поляна М» (с. Тростянець, Ківерцівський р-н).
З метою забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку, територіальне відділення рекомендувало зазначеним підприємствам Волині вжити заходів, спрямованих на запобігання вчиненню порушень законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій.
Відділення й надалі контролюватиме рівень закупівельних цін на велику рогату худобу в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus