USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Запровадження накопичувальної системи розпочнуть із 25-річних

30 Липня 2013 10:39
Запровадження накопичувальної пенсійної системи відбудеться з початку 2015 року. 2-й рівень персоніфікованої або накопичувальної пенсійної системи розпочнуть із 25-річних, заявила Міністр соцполітики Наталя Королевська, інформує Бізнес Портал Луцька.
«Найбільш гостра проблема - це впровадження другого рівня. Тягнути вже нікуди, хоча ризики у нас колосальні. Саме тому потрібно відпрацювати систему, проаналізувати досвід інших країн і вибрати найбільш ефективний», - наголосила міністр.

Зі слів Наталії Королевської, 25-річних мешканців України близько 600 тисяч. Але щоб запустити 2-рівень персоніфікованої накопичувальної системи, слід ліквідувати дефіциту Пенсійного фонду і забезпечити прозорість накопичувального фонду.

На думку міністра, держава повинна зберігати контроль над функціонуванням накопичувальної системи, як це зробили в Казахстані та Болгарії.

Тим часом, директор Інституту демографії Елла Лібанова, сумнівається, що на другому рівні забезпечать прозорість та справедливість для страхувальників.

До слова, терміни впровадження другого рівня пенсійної системи в Україні постійно змінюються. Наприклад, прийнятий у 2011 році закон про пенсійну реформу визначив, що накопичувальна система буде запущена вже наступного року, після ліквідації дефіциту Пенсійного фонду.

Довідка: Крім першого, солідарного, рівня пенсійної системи в Україні діє також третій - добровільний. Однак активи 84 працюючих в країні недержавних пенсійних фондів недостатні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Факт Показати IP 30 Липня 2013 16:08
Яник хоче обкласти таким чином податком усіх людей не пенсійного віку. Насправді, кошти перейдуть в руки олігархів та сім'ї, а люди залишаться ні з чим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus