USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завідувача дитсадка на Волині покарають за уроки англійської

22 Квітня 2014 16:21
Впродовж 2011-2013 років у одному з дошкільних навчальних закладів Нововолинська матір’ю вихованки, яка не була працівником закладу, за згодою батьківського комітету надавалися платні послуги з вивчення дітьми англійської мови, інформує Вголос з посиланням на повідомлення прокуратури області.

Облпрокуратура здійснила перевірки навчального закладу згідно з дорученням Генеральної прокуратури України.

Прокурорська перевірка виявила, що плата за навчання становила 40 гривень на місяць з однієї дитини. Але про це не знали ні керівник дитсадка, ні управління освіти Нововолинської міської ради.

Кошти для оплати цих занять збирали батьки, тож в діях посадових осіб дошкільного навчального закладу та управління освіти Нововолинської міської ради відсутні ознаки складу кримінального чи адміністративного корупційного правопорушення.

Разом з тим, на усунення виявлених порушень вимог Закону України «Про дошкільну освіту» та прав дітей прокуратурою міста Нововолинська внесено подання начальнику управління освіти Нововолинської міської ради.

Згідно з результатами його розгляду незаконний збір коштів припинили, завідувача дошкільним навчальним закладом притягнули до дисциплінарної відповідальності. Також вирішується питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності посадовців управління освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатолій Показати IP 22 Квітня 2014 16:50
А в чому порушення? Я щось не зрозумів. Людина хотіла навчити дітей чомусь корисному. Ну брала за це символічну плату, що в цьому протизаконного?
Анонім до Анатолій Показати IP 22 Квітня 2014 17:14
Людина надавала послуги не безкорисно, в дитячому дошкільному закладі. Хотіла заробляти гроші - хай відкриває клас іноземної мови та сплачує податки до бюджету.
Анна Показати IP 23 Квітня 2014 10:18
Зауважте, бути такого не може, щоб завідуюча "ні сном, ні духом" - усі збирання грошей в дитсадках проходять через руки батьків під чітким керівництвом вихователів, а ті в свою чергу відстьогують завідуючій.
Корінний лучанин до Анна Показати IP 23 Квітня 2014 11:08
Так це ж і в луцьких садочках було!!! Збирали на цей ЛОХОТРОН по 30грн. в місяць з дитини коштом батьків через "ВИХОВАТЕЛІВ". Так "вивчали" англійську мову. Приходила якась недовчена студентка(очевидно чиєсь ПРОТЕЖЕ) проводила "заняття" та роздавала дітям слова на англ. мові написані українськими буквами на листочках .Заняття були не регулярними а потім і зовсім припинились, а гроші платились! Я так думаю, що це міг бути "БІЗНЕС-ПРОЕКТ" когось із вихователів, гроші збирались та ділились .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus