USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Журналісти виявили 30 мільйонів Лазаренка у Литві

12 Січня 2017 09:25
Міжнародний проект журналістських розслідувань «Проект розслідування корупції й організованої злочинності» (OCCRP) повідомив, що його литовський партнер, видання 15min.lt, виявив у базі даних OCCRP документи, що, за даними розслідування, свідчать: близько 30 мільйонів доларів коштів, як вважають, пов’язаних із колишнім прем’єр-міністром України Павлом Лазаренком, перебувають на рахунку в банку в Литві.

Про це пише Радіо Свобода.

Як йдеться в повідомленні, ці кошти заморожені на рахунку місцевого відділення шведського банку SEB, і литовські суди кожні кілька місяців продовжують це замороження протягом останніх 17 років.

Банк відмовився коментувати ці дані, мовиться в повідомленні.

За даними розслідування, йдеться про частину з загалом приблизно 200 чи 250 мільйонів доларів, які пов’язують із Лазаренком і які були заморожені в кількох країнах із подання влади США ще 2004 року.

Як мовиться в повідомленні, рахунок зі згаданими 30 мільйонами доларів у колишньому литовському банку Hermis належав банкові Лазаренка European Federal Credit Bank, уже ліквідованому. 2000 року литовське відділення банку SEB купило банк Hermis разом із цим рахунком.

Павло Лазаренко втік із України 1999 року і врешті опинився у США, де без успіху домагався притулку й натомість був засуджений більш ніж на вісім років позбавлення волі, значного штрафу і конфіскації майна за звинуваченнями, пов’язаними з відмиванням коштів. 2012 року він вийшов на волю після закінчення терміну і, за повідомленнями, отримав право на мешкання у США, де й живе з родиною – другою дружиною, своєю колишньою перекладачкою на судах у США, і їхніми трьома дітьми. Тим часом правоохоронні органи США далі продовжують з’ясовувати подробиці щодо відмитих ним коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Шановні Показати IP 12 Січня 2017 10:00
Журналісти дивіться вже на нових Є-декларантів,лазаренко то вже історія нікому не цікава.
sv до Шановні Показати IP 12 Січня 2017 11:25
тобто можна безкарно і безповоротно розкрадати гроші і майно України і бути впевненим, що через пару років ці злочини стануть неактуальними?! Звичайно, наша земля багата на політиків-шахраїв, які постійно зявляються кожного року, але якщо не починати повертати, то так і буде кожен політик знати, що вкрав і йому за це нічого не буде, бо вигулькнуть нові "реформатори", які будуть "цікаві" народу. Хоча б одну справу довели до кінця, можливо і повага до України б зявилась.
Скептик Показати IP 12 Січня 2017 10:53
Україна - сама багата країна світу ...!!! Розкрадають мілліардами з дня отримання незалежності , а вона до цих пір існує ... Давайте хоч цим гордитися ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus