USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати вирішували, чим доїти волинських корів

17 Грудня 2013 14:32
У яких залах - європейських чи вітчизняних - доїти корів, фермери обиратимуть самі. Про це йшлося під час засідання комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики обласної ради.

Питання затвердження програми створення обласного лізингового фонду викликало жваву дискусію у членів комісії.

Нагадаємо, у області планується створити лізинговий фонд, який надаватиме в оренду або кредит устаткування для розвитку сільськогосподарських підприємств.

Серед устаткування мають бути міні-доїльні зали, холодильні установки, техніка.

Зокрема, у програмі йшлося, що міні-доїльними залами можуть скористатися господарі, які мають більше 5 корів. Утім, депутати вирішили, що для таких малих господарств встановлювати подібне обладнання недоцільно, адже доведеться кілька років працювати лише на те, щоб повернути гроші за устаткування.

До слова, міні-доїльні зали – європейського виробництва і коштують близько 2 тисяч євро. І, як повідомив начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, уже кілька господарів цікавилися таким устаткуванням. Та він погодився, що усі фермери мають у своїх господарствах не менше 20 голів худоби.

Утім, як зауважив депутат Іван Смітюх, волинські фермери уже давно використовують вітчизняну технологію і набагато дешевшу. Щоправда, чистота молока залишається на совісті доярів. Але це уже питання ветеринарного нагляду. Тож до програми варто включити і вітчизняне устаткування молокопроводів. Такими послугами могли б скористатися і ті фермери, які мають по 5 корів у господарстві.

«Є наша українська система, і для 10 корів не треба вигадувати космосу», вважає депутат.

Тож депутати прийняли Програму для розгляду сесії. А під час реалізації до неї включать і можливість використання українських установок. А господарі самі зможуть вибирати, якою з послуг вони скористаються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Міля Показати IP 17 Грудня 2013 16:12
Смєтюх і тутика одзначилося. Його братан до Расєї, до Путіна обращається, а цьой зладюжка всьо чужоє рахує. Слава Гузю, шо недопустив придурка до Вєрховной Ради.
Тартак Показати IP 17 Грудня 2013 16:56
Цікаво чи залишилось оте показове поголів"я ВРХ завезене із-за кордону в с. Дубове.Чи буде ОДА закуповувати доїльні апарати? На Волині уже була одна лізингова контора- чим усе закінчилось.
Савок Показати IP 17 Грудня 2013 16:57
Гузь - як мусор, якільки не викидай всерівно накопичується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus