USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Авіабомба на шкільному подвір’ї могла знести півкварталу, - сапери МНС

1 Травня 2010 18:54
У спеціальному кар’єрі працівники групи піротехнічних робіт обласного управління МНС знешкодили 25-кілограмову авіабомбу – її випадково знайшли на задвірній території луцької школи, - повідомляє прес-служба обласного УМНС.

Про небезпечну знахідку рятувальників повідомили двоє лучан, які близько 22-ї години виявили її на шкільному подвір’ї. Начальник групи піротехнічних робіт Дмитро Зюльков разом з радіомінером Юрієм Савицьким негайно виїхали на вулицю Шкільну. Саме там двоє лучан очікували на їх прибуття, не відходячи від бомби.

З’ясувалося, що увечері на шкільному подвір’ї чоловіки знайшли тяжкий мішок з металевим предметом. А коли заглянули усередину, ледь не випустили з рук справжнісіньку бомбу. Як зізнався один із них, спочатку планували залишити страшний «скарб» деінде. Проте здоровий глузд переміг і чоловіки зателефонували до пожежно-рятувальної служби.

«Якби 25-кілограмовий фугас детонував, двоповерхова школа, поблизу якої його лучани, була би зруйнована. Годі й казати, що самі шукачі поплатилися б життям. «Поведінка» авіаційної бомби, що пролежала у волинській землі з часів Другої Світової війни, украй непередчабувана. Навіть торкатися такого предмету украй ризиковано», – запевнив Дмитро Зюльков.

Місцеві правоохоронці з’ясовують, як бомба опинися біля школи. А рятувальники за допомогою спецтранспорту перевезли її у безпечніше місце, а згодом ліквідували. До речі, з початку року волинські сапери утилізували 82 боєприпаси, виявлених мешканцями краю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus