USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Бойовики у зоні АТО просунулися вперед по «сірій зоні»

1 Липня 2017 13:20
Бойовики зайняли "сіру зону" неподалік села Кам'янка, жителі котрого тепер у небезпеці, бо ж опинилися на лінії вогню. Стріляти окупанти почали одразу ж важким калібром, ідеться в сюжеті ТСН.

"Ви можете чути, як сепаратисти обстрілюють нашу місцевість, яка являється мирною – наших позицій тут немає! Ви добре чуєте, як вилітають і розриваються снаряди", - продемонстрував ситуацію заступник командира 72 ОМБР Олександр Самарський.

Зі слів військових, працювали по Кам'янці танки, 120-й міномет і САУ 122 калібру.

Місцеві жителі власними очима побачили спростування істини про те, що снаряд в одне і те саме місце не падає. Натомість бойовики вже двічі влучили в хату місцевих жителів. Останні кажуть, що продовжують жити та поратися по господарству, попри загрозу. "Ходиш-ходиш, ніколи не знаєш, звідки прилетить! 16 числа - козу вбило, а хлопчика он поранило. Весь час у напруженні", - зізнаються люди.

Вони також кажуть, що так як минулої доби вже давно не бачили такого інтенсивного вогню. Офіційні понад півдесятка окремих атак для місцевих злилися в єдину суцільну навалу. Люди ховалися там, куди встигали добігти. В укриттях просиділи весь день і всю ніч.

Ділянка фронту поблизу Кам'янки перетворилася на епіцентр бойової активності не випадково. Військові впевнені, що окупанти влаштували чергову піхотну провокацію та захопили посадку. Натомість зазнали при цьому відчутних втрат: військові кажуть про 13 загиблих бойовиків. "Підбили БМП їхню та танк", - розповіли армійці.

Частина мешканців села терміново виїхали з осель. Ті, хто залишився, до ночі почали готуватися ще зрання – робити в підвалах запаси води та їжі. Люди кажуть, що добре усвідомлюють, що залишаються просто на лінії вогню, але зізнаються, що вимушені й далі випробовувати долю. "Бо нема куди їхати! Вдома господарство набрали: кури, кози, четверо свиней. Їх щоб вивезти – треба вагони споряджати", - пояснив мешканець села Кам'янка Віктор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Липня 2017 17:47
А що це у вас відео з дофігіщем реклами ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus