USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Браконьєри з Луцька вбили оленя

14 Березня 2011 09:28
Лучан Юрія Гламазду та Івана Бортніка, а також Федора Степанюка – працівника Центру розвитку кінного туризму, що у селі Котів, затримали за браконьєрство.
Степанюка першого вистежила лісова охорона Звірівського мисливського господарства, почувши пізньої ночі постріли, – повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
«Коли почули постріли, було трохи більше 12-ї години ночі, – розповів директор мисливського господарства Андрій Шпорук. – У темряві важко вистежити браконьєра. Та й зорієнтуватися де стріляли не легко. Тож лісова охорона, під’їхавши, як їм здавалося, до того місця, де могли стріляти, засіла у засідку».
Через якийсь час, каже він, помітили підводу. Зупинивши її, побачили сіно та поліетилен – те, що треба для транспортування вбитої тварини.
«Спочатку чоловік говорив, що їде по черешню, – продовжує Шпорук, – а згодом зізнався, що підвода та кінь належать Центру розвитку кінного туризму, що розташовується у Котові та займається зеленим туризмом, а він працює у цій структурі і зветься Федір Федорович Степанюк».
За словами директора господарства, коли лісова охорона почала вимагати, аби назвав тих, хто стріляв і до кого їде, чоловік почав телефонувати. Але дзвінки ні до чого не призвели. Тоді він назвав тих, кому допомагав.
Один чоловік із лісової охорони залишився біля підводи, інший пішов далі і на шляху натрапив на застреленого оленя, повідомив Андрій Шпорук.
«Вдалині виднілося світло від ліхтаря, – каже він. – Коли працівник лісової охорони зупинив зловмисника, той кілька разів вдарив його в обличчя і втік. У темряві влаштовувати погоню було б не логічно, відтак працівник мисливського господарства повернувся до вбитого оленя та викликав міліцію».
Правоохоронці оперативно затримали браконьєрів. Перевіряючи телефон Федора Степанюка, міліціонери зафіксували, що один із чоловіків записаний як «Юра браконьєр».
«Вбитому оленю 5-6 років, – продовжує Андрій Шпорук. – Господарству завдано збитків у сумі 15 тисяч гривень».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
109 Показати IP 14 Березня 2011 09:36
Наскільки памятаю, у с.Котів проживає відомий депутат зі своєю дружиною, моделлю у минулому, яка займається кіньми. Якби я не знала Юлю і її любов до праці як такої, то повірила б. Вона і ін`яз ледь закінчила, чи навіть і не закінчила... А в такий перебіг подій я вірю. Браконьєри, гулянки з стріляниною. Хоча я можу і помилятись
Антибраконьєр Показати IP 14 Березня 2011 10:18
Цей Степанюк працює на жалюгідній фермі Василя Байцима в селі Котів. Оце так ситуація виходить: центр кінного туризму Байцима насправді є центром розвитку браконьєрства!
ВОЛИНЯНИН до Антибраконьєр Показати IP 18 Березня 2011 22:25
антибраконер , ти що бачив ту жалюгідну ферму ?що ти тут розказуєш і до чого тут центер кінного туризму ? а юлію володимирівну сюди впутувать не потрібно
Gh Показати IP 14 Березня 2011 10:18
Ну не "вбили", а підстрелили...
браконер Показати IP 18 Березня 2011 22:01
оленя жалко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus