USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Якщо не змінити тактику, війна затягнеться ще на 2-3 роки, - «кіборг» з Луцька

21 Квітня 2015 08:16
"Кіборг" з Луцька Вадим Ваврищук на псевдо "Грін" розповів про головні передумови завершення війни.

На його думку, донецький аеропорт можна було б втримати, якби в останні дні його оборони не підвела артилерія. І якби змінили склад Генштабу.

Про це повідомляє «24 канал».

Торік 3-го березня, ще до повної анексії Криму й оголошення АТО, Вадим прийшов у військкомат. Каже, будучи у званні офіцера, не міг сидіти склавши руки. Був 5-м в офіцерському списку. А згодом його викликали і відправили на фронт. Воював у Пісках, а в донецькому аеропорту керував обороною диспетчерської вежі.

Як розповів офіцер, незрозумілі підкріплення і команди "Спостерігайте!" призводять до чималих утрат. Якщо повністю не змінити тактику війни з нашого боку, вона затягнеться ще на 2-3 роки.

"Якщо все доповідати нагору, крім "спостерігайте", нічого не дочекаєшся. Хочеш жити —ніколи не йди тим маршрутом, яке тоді встановило старше командування", — говоритьВадим Ваврищук.

В аеропорту Донецька Вадим воював 21 день. 13-го січня зазнав контузії. Того дня його евакуйовували під обстрілами. Вадим постійно підтримував зв’язок із друзями. Рідним майже нічого не розповідав. Стати на оборону донецького аеропорту для Вадима із хлопцями було за честь. Зміцнюватися духом допомагало те, що захисники постійно були оточені ворогом.

Жодних переговорів із бойовиками, достойна інформаційна відсіч, кардинальна зміна складу Генштабу і якомога швидший виїзд цивільних із зони АТО – головні передумови успішного завершення війни,— каже боєць.



Раніше Вадим розповідав, як “кіборги”, оточені з усіх боків ворогами, боролися за своє життя та тримали оборону. Як перемир’я було лише дешевою ілюзією. І найпарадоксальніше – як вони, аби потрапити в аеропорт, проїжджали через ворожий блок-пост.

ЧИТАТИ ЩЕ: «КІБОРГ» З ЛУЦЬКА - ПРО ВІЙНУ ЗА ЖИТТЯ В ДОНЕЦЬКОМУ АЕРОПОРТУ

До війни у Вадима була своя справа — видавав журнал. Каже, успішних людей на Донбасі воює чимало. Бо спочатку треба здобути перемогу, а тоді можна спокійно відроджувати бізнес.

До слова, 20 квітня у зоні проведення Антитерористичної операції російсько-терористичні війська активізували обстріли наших позицій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus