USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Будинки на Волині грабують частіше, як квартири

20 Березня 2011 12:08
З початку цього року на території Волинської області зареєстровано 75 квартирних крадіжок, з яких правоохоронцями розкрито 42, крадіжок з приватних будинків - 158, з яких розкрито 85.

Про це повідомили 19 березня у ВГЗ УМВС України у Волинській області.

З приходом весни у крадіїв з’явилась ще одна можливість збагатитись. Люди, які проживають у приватних будинках, виходять на подвір’я, залишаючи відчиненими двері, - попереджують правоохоронці.

Обкрадання квартир та будинків є досить поширеним злочином, якому сприяють відсутність господарів удома та їхня необачність.

Міліція запевняє, що злодіїв приваблюють не лише помешкання лише заможних підприємців чи посадовців. Від візиту непроханих гостей можуть постраждати і пересічні громадяни.

Тому правоохоронці застерігають – покидаючи свій будинок, упевніться, що він надійно захищений від зловмисників.

Також люди, які мають заміські дачі, весняної пори майже весь день проводять саме там і теж ідучи на подвір’я двері не зачиняють, чим надають злодію можливість збагатитись.

Щодо квартир, то як кажуть спеціалісти злодії серед квартир «жертву» обирають найчастіше, звертаючи увагу на те, які у помешканні встановлені двері, вікна та які почеплені тюлі і штори на них.

Значна частина крадіїв проникає у помешкання, зламуючи серцевину дверного замка. Отож, кажуть правоохоронці, варто встановити хороші та надійні двері – металеві з двома надійними замками, які не буде видно зовні, і дверним ланцюжком, яким потрібно користуватися, побачивши у дверне очко, що до вас завітав незнайомий гість.

Правоохороні не радять залишати після провітрювання свого помешкання відчиненими вікна і кватирки – злодії можуть цим скористатися.

Міліціонери такж вважають за доцільне, знаходячись дома, замкнути двері і тримати при собі ключі, а не класти їх на видному місці.

«Не зберігайте вдома великих сум грошей або дорогих коштовностей, користуйтеся послугами банків. Якщо ви маєте мисливську вогнепальну зброю, то її потрібно зберігати у надійному броньованому сейфі, прикріпленому до підлоги або стіни», - каже Юлія Локотько з ВГГ УМВС України у Волинській області

«У разі виявлення уже вчиненої крадіжки з помешкання не заходьте всередину, щоб не знищити залишених злочинцями слідів, і негайно телефонуйте на номер 102 до чергової частини міліції», - додає вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus