USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будинок у Луцьку може завалитися. ВІДЕО

8 Серпня 2013 14:26
36 сімей Луцька можуть опинитися під завалами свого будинку, що спричинила потужна злива минулого вівторка, стіну 5-поверхівки на проспекті Грушевського змило в підвал, - інформує ICTV.

Квартири, кажуть, кожної миті можуть завалитися – від першого ж дощу люди чекають біди, бо бояться повторення історії, що сталася на вулиці Рівненській.
«Якщо буде така злива, як була тиждень тому, то заллє знову весь підвал, всі підвали під цим будинком. І немає гарантії, що не буде ніяких пошкоджень будинку, і для мешканців, звісно», - каже мешканка будинку на проспекті Грушевського Ірина Сорокіна.

Як тільки підсохне підвал, комунальники обіцяють підмурувати стіну. Загрози завалу немає, переконують вони.

«Хай мешканці не хвилюються, все буде добре. Розпочнемо, як тільки підсохне», - запевняє директор ЖКП №3 Руслан Юлдашев.

Будинок, що на вулиці Йова Кондзелевича – пам’ятка архітектури з 400-річною історією. Колись тут жили ченці-василіани.

Будівлю підтоплює увесь час, скаржаться мешканці. Велика злива – не єдина причина обсипання стін. Реконструювати за свій рахунок історичну цінність мешканці не мають права. А влада на звернення людей не реагує.

«Будинок є пам’яткою архітектури національного значення, і він заборонений до приватизації. Це одне. Друге – держава не може ремонтувати, реставрувати житло», - каже головний спеціаліст управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Петро Троневич.

Злива доруйнувала будинок, визнають посадовці. Спеціальна комісія, яку обіцяють незабаром скликати, має визначити ціну питання. Не підрахували у Луцьку і загальних збитків від великої води, сума і досі орієнтовна, понад 5 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus