USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через коротке замикання у Луцьку горіла 9-поверхівка

10 Грудня 2014 11:56
Пожежа в 9-поверховому житловому будинку в Луцьку трапилася вчора, 9 грудня, на вулиці Гордіюк, 37. Про це інфомують в Управлінні ДСНС у Волинській області.

Повідомлення до служби «101» від мешканців будинку надійшло о 22:04. Люди просили про допомогу – в квартирі на 4-у поверсі вогонь уже виривався на вулицю, помешкання, що розташовані вище, заповнені їдучим димом.

Вже за 6 хвилин першими для ліквідації пожежі прибула чергова варта частини спеціальної пожежної техніки в складі 3-х відділень, а через декілька хвилин за підвищеним номером виклику до місця події прибула чергова варта 1-ї державної пожежно-рятувальної частини обласного центру. Всього на місці події працювали 7 одиниць спеціальної пожежно-рятувальної техніки та понад 20 чоловік особового складу.

Рятувальники включились в апарати на стиснутому повітрі, встановили автодрабину до вікна палаючої квартири і по ній подали ствол на гасіння полум’я. Ще одна ланка газодимозахисників піднялась по сходовій клітині і зайшла в квартиру, де перебувала господарка та її доросла донька. Рятувальники вжили заходів для захисту постраждалих від диму та вогню і безпечно вивели їх та мешканця сусідньої квартири на вулицю.

Через високий ступінь задимлення створилась загроза для життя та здоров’я мешканців квартир на вище розташованих поверхах. Паралельно з гасінням пожежі, спільними зусиллями бійців ДСНС за короткий час вдалось евакуювати по сходовій клітині ще загалом 15 чоловік, з яких 5 дітей шкільного віку. Деяким з мешканців рятувальники одягали маски від апаратів на стиснутому повітрі, щоб захистити їх від отруєння продуктами горіння.

Остаточно пожежу приборкали о 22:39.

Причиною пожежі стало коротке замикання електромережі в квартирі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Давид Показати IP 10 Грудня 2014 12:00
дякую. Але що робити щоб не замикало? проводка стара чи що?
СаньОК до Давид Показати IP 10 Грудня 2014 12:34
Використовувати правильні запобіжники.
инна Показати IP 10 Грудня 2014 12:43
дякую що спасли,ми на поверх вище
Лучанин08 Показати IP 10 Грудня 2014 14:36
проживаю в сусідньому будинку, а тому мимоволі стали свідками цієї пожежі. Це жахливо, і дякувати Богу, що всі живі. У статті зазначено, що у квартирі була мама та її доросла дочка. Невже двоє дорослих людей не помітили коли це все починалось і не запобігли розповсюдженню....
Оля Показати IP 10 Грудня 2014 15:17
Надіюся, що у вас ніколи не буде пожежі.... І якби ви були свідком то не писали б такі "розумні" коментарі. Полум'я охопило все дуже швидко. А стосовно "безпечно вивели їх...", то вони самі вийшли і чекали на пожежників.... у відчаї спостерігаючи, як палає їхня квартира.
ЄКАНОМ Показати IP 10 Грудня 2014 21:26
Це початок єканомії ібі режливості. Толік і ще будє
"Доросла донька" Показати IP 11 Грудня 2014 21:43
Пожежа охопила квартиру за лічені хвилини, ми встигли вибігти самі, ніхто не виводив. Дякуємо рятувальникам і усім небайдужим за допомогу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus