USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Через негоду на Волині відмінили 59 автобусних рейсів. ФОТО

22 Березня 2013 15:26
59 автобусних рейсів відмінили сьогодні через погодні умови та зумовлене ними так зване бездоріжжя, - повідомив «ВН» старший диспетчер луцької автостанції №1 Віталій Бондарчук.




Так, Бондарчук зауважив, що наразі продають квитки на усі рейси. Проте за минулий тиждень з 5179 запланованих рейсів відмінили 2719, виконання рейсів – 54,4 %. Заметілі з 15 до 17 березня спричинили те, що половина рейсів «була зірвана». На сьогодні запланували 778 відправлень, 181 рейс вирушив, 59 рейсів відмінили через несприятливі погодні умови, - інформація - за станом на 11:20.

Проте, каже, зривів може побільшати, особливо, це стосується рейсів з ночівлею. За словами старшого диспетчера, водій, який прибув, наприклад, до Каменя-Каширського, але не зміг повернутись до Луцька наступного ранку через замети, може залишитись на місці протягом 3-4 днів. Це призведе до нових зривів рейсів.

«Ми не отримували офіційної заборони руху від державних структур, ані 15-17 березня під час заметілі, ані сьогодні. Рух стихійно зупиняється і стихійно відновлюється. Як розвиватиметься ситуація сьогодні, ми передбачити не можемо. Часто телефонують зі скаргами на те, що автобус не курсує у певному напрямку, а легкові авто їздять. У такому разі потрібно розуміти, що автобус потребує значно більше простору, зокрема для того, щоб повернутися, а кучугури обабіч доріг цього не дозволяють. Крім того, водій автобуса відповідає не лише за себе, але й за 30-40 пасажирів. Пункт 12.1 ПДР говорить, що водій повинен вибрати безпечну швидкість відповідно до стану дороги та інших факторів», - додав Бондарчук.

Багато рейсів на сьогодні закриті, - повідомили диспетчери, зокрема Коритниця - Локачі через Шельвів, Червоноград (перемети до Стоянова), Новосілки, Жабче, Олика через Дерно. Автобус рейсу Луцьк - Охлопів доїхав до села Журавники, та змушений був повернутися через стан доріг. Причина – замети та бездоріжжя.

Майже тиждень не використовується відрізок дороги Луцьк - Шельвів -Локачі. Дорога від Локач до Шельвова очищена, а шляхи до Войнина та Гранатова досі у заметах, - розповіли працівники автостанції.

За словами водіїв автобусів, ситуація на дорогах області дуже погана, проте наразі доїхати до пункту призначення у більшості випадків вдається.



Проте пасажири купують квитки та сподіваються доїхати у бажані місця.


Наразі ж заметіль триває, і ситуація на волинських дорогах може погіршитись, - зазначають працівники автостанції.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 22 Березня 2013 21:32
БЕЗДОРІЖЖЯ (відсутність придатних для їзди доріг) розпуття, безпуття, р. розквась. А проїзду нема через стихію, яка спричинила замети і перемети.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus