USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Через Волинь «відмивали» гроші за кордон

15 Жовтня 2008 18:16
На Волині припинено протиправну діяльність комерційних структур, що займалися незаконною конвертацією та виведенням валютних коштів за межі України, – повідомляють 16 жовтня «Волинські Новини».
За інформацією прес-центру СБ України, волинські спецслужбівці порушили кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 205 та частиною 3 статті 209 Кримінального кодексу України за фактом проведення незаконних операцій на ринку цінних паперів двома комерційними структурами (зареєстровані у місті Києві та Великобританії), а також легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.
Зокрема, перевіркою встановлено, що вказані суб’єкти підприємницької діяльності були створені без наміру здійснювати будь-яку господарську діяльність та для використання їхніх реквізитів і розрахункових рахунків у банківських установах, з метою прикриття незаконного походження коштів з наступною конвертацією та переведенням за кордон валюти.
Тільки  упродовж вересня-грудня 2007 року на розрахункові рахунки зазначених компаній надійшло понад 1,267 мільярда гривень, які були використані для купівлі валюти в розмірі понад 251 мільйон доларів США. Гроші у подальшому було виведено за межі України. Нині тривають відповідні слідчі дії.       
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus