USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Через вилучену у «Ягодині» зброю порушили карну справу

20 Травня 2011 12:41
Ягодинська митниця порушила кримінальну справу за фактом незаконного переміщення холодної та вогнепальної зброї, яка становить історико-культурну цінність.
У квітні громадянин України перевозив з Німеччини через Республіку Польща в Україну через митний пост «Ягодин» автомобілем Mercedes-Benz зброю, - повідомили у секторі роботи зі зверненнями громадян та зв’язків з громадськістю відділу організаційного та документального забезпечення Ягодинської митниці.
Причому робив він це незаконно, з приховуванням від митного контролю.
Предмети зброї знаходились під заднім сидінням та в ніші над сидінням водія за телевізором. Вони були виявлені під час проведення прикордонно-митного огляду.
Серед прихованих предметів – чинквідеа, меч, пернач, 2 шпаги з піхвами, 2 кортики, шабля, фальконет.
Відповідно до акта експертизи Волинського краєзнавчого музею з 9 вилучених предметів 8 належать до холодної і 1– до вогнепальної.
Усі затримані зразки зброї є предметами старовини, час їх виготовлення – XVI-перша чверть XX століття. Історичну та культурну цінність мають 7 предметів: чинквідеа (італійський кинджал початку XVIстоліття), меч, пернач (дворучна холодна ударна зброя), 2 шпаги з піхвами, фальконет (старовинна артилерійська зброя).
Загальна вартість затриманих предметів зброї становить 44900 гривень.
Під час перевірки встановлено, що будь які дозвільні документи органів МВС України, що визначені відповідним наказом МВС України, на право ввезення в Україну зброї у громадянина, який її ввозив, відсутні.
За ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 201 КК України, порушили кримінальну справу.
Пасажир цього ж автомобіля, приватний підприємець, не заявив за встановленою формою у митній декларації відомостей про переміщення творів живопису та декоративно-ужиткового мистецтва.
9 картин та годинник, які громадянин намагався перемістити через митний кордон України в дорожній сумці у салоні автомобіля серед інших предметів, відповідно до акта експертизи мають історичну та культурну цінність.
Картини, здебільшого голландської та західноєвропейської шкіл живопису, та бронзовий годинник у стилі бароко, датуються XIX століттям. Їх загальна вартість – 20700 гривень.
За цим фактом відповідно до статті 340 Митного кодексу України відносно пасажира транспортного засобу працівники Ягодинської митниці склали протокол про порушення митних правил.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus