USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Чи варто боятися ялинок, прикрашених новорічними кліщами?

7 Грудня 2009 15:33
Цьогогоріч на Волині уже було зафіксовано 7 випадків захворювання на вірусний кліщовий енцефаліт. Хоча минулого року такий випадок був лише один.
Окрім того, серед волинян шириться думка, що у зв’язку з затяжною теплою погодою кліщі у цьому році довго лишатимуться активними й можуть загрожувати здоров’ю людей. Не раз люди, що відвідують ліс з домашніми псами, знаходять кліщів на своїх чотириногих друзях.
Також люди остерігаються кліщів, занесених у їх домівки з новорічними ялинками.
Ентомолог Волинської обласної санітарно-епідеміологічної станції Іда Ханіна розповіла, що кліщі активні не лише у теплу пору року, наприклад, такий випадок був зафіксований у жовтні цього року.
Іда Ханіна наголосила, що природне вогнище вірусного енцефаліту на Волині - на Ратнівщині. Але масового поширення кліщів боятися не варто, запевнила спеціаліст.
Представник прес-служби Волинського управління лісового та мисливського господарства Сергій Цюриць сказав, що до осель волинян разом із новорічними ялинками кліщ практично не може дістатися. У походах до лісу в управлінні лісового та мисливського господарства Волині не вбачають ніякої небезпеки.
У Луцькій міській лікарні ветеринарної медицини розповіли, що власники домашніх собак звертаються до них не менше разу в тиждень.
У міській лікарні ветеринарної медицини додають, що кліщі гинуть лише при температурі більше 10 градусів морозу.
Довідково:
Кліщ, уражений вірусом, може викликати тяжке захворювання кліщового енцефаліту. Хвороба вражає головний мозок та нервово-м\'язову систему. Видалення кліща в перші три години після присмоктування, як правило, вберігає людину від зараження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Юка Показати IP 7 Грудня 2009 15:48
варто боятися чи не варто, однак ялинку в себе вдома таки поставлю штучну
seal Показати IP 7 Грудня 2009 16:21
Підтримую Юку. Заради кількох днів зрубувати дерево, яке росло 5-7 років, як на мене, не варто. Особисто я вже кілька років поспіль на Новорічні свята встановлюю штучну ялинку і, повірте, святковий настрій від цього ніскільки не менший, ніж від справжнього деревця.
Дмитро Тимощук Показати IP 7 Грудня 2009 16:30
Народ, не лякайте бідних громадян. З.І. я вже і не знаю хто виграє телефончик )))
seal Показати IP 7 Грудня 2009 16:49
to Дмитро Тимощук. Беззаперечно Юка.))):
Юка Показати IP 7 Грудня 2009 19:11
До seal: не факт, бо до закінчення конкурсу ще ого-го скільки. на початку, пригадується, Николай грозився 28 забрати головний приз, а тепер, як показує статистика він аж на 6 сходинку опустився ;)
seal Показати IP 7 Грудня 2009 19:20
До Юки. Так це було давно. А, до-речі, чомусь його останнім часом не чути. Мені, наприклад, подобались його коментарі.
OrestN Показати IP 7 Грудня 2009 20:57
СУворо заборонити вирубку ялинок, свята можна і так пережити в алкогольному мареві.
seal Показати IP 7 Грудня 2009 21:46
to Orest. А чого ж саме в алкогольному мареві? А? Чи Ви собі іншого не уявляєте?
Юка Показати IP 7 Грудня 2009 21:53
мабуть на роботі завал. і мені коменти його подобалися, бо були не з серії аби ляпнути. хоча б думки адекватні висловлював :) ау, де ви, Николай?!
Юка Показати IP 7 Грудня 2009 21:56
До OrestN: ялинка - це атрибут новорічних свят, без неї ніяк. (хіба що ваш варіант випробувати, але якщо напитися до "алкогольного марева", може вирубити до самого 8-Березня :)))
seal Показати IP 7 Грудня 2009 22:19
До Юка 7 грудня, 21:53. Во-во і я про те ж! Николай вернись в семью!
Олексий Показати IP 10 Грудня 2009 13:42
Це все маразм, це спеціально зроблено щоб всі купляли штучні а не живі, требаж начомсь заробить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus