USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

ДАІ намагається «повісити» ДТП зі «швидкою» Януковича на водія таксі

23 Квітня 2010 11:12
У міліції стверджують, що після проїзду авто супроводу регулювальник відкрив рух, але потім знову підняв жезл вгору, а таксист проігнорував жест постового.

За словами заступника начальника Департаменту ДАІ Володимира Рєзнікова, на час проїзду кортежу було перекрито рух по проспекту Бажана, передає ТСН.

Після проїзду авто супроводу регулювальник відкрив рух, але потім знову підняв жезл вгору - мабуть, помітивши що летить "Швидка".

"Водій таксі проігнорував жест постового і виїхав на перехрестя", - вважає Резніков.

Водночас екс-співробітник спецпідрозділу "Кобра" вважає, що в ДТП винні і водій "Швидкої", і керівник охорони кортежу, що "не передав по рації про відстале авто".

"Коли якась машина відстає від колони, від керівника охорони кортежу надходить інформація: "Автомобіль такий-то знаходиться на такій-то відстані, забезпечити проїзд!" І регулювальники сприяють руху", - сказав він.

"Що стосується "Швидкої", за ПДР, водій оперативної машини під час використання спецсигналу може відступити від правил, але тільки якщо це не спричиняє небезпеки для інших учасників руху. Інспектор підняв жезл - це означало, що всі мають зупинитися, в тому числі і "Швидка"! Це все одно, як жовтий сигнал світлофора на перехресті. Тепер козла відбувайла зроблять з регулювальника або спишуть все на загиблого таксиста", - додав екс-співробітник "Кобри".

У свою чергу мати одного з двох постраждалих в аварії пасажирів таксі Людмила розповіла, що її син одружений на іншій пасажирці, Вікторії Єсауленко.

"Зараз вони в реанімації. Обидва перенесли операції. Діма у свідомості, у нього маса переломів, одна легеня травмована, іншу зашивали. Дихає через трубку. Стан стабільний, важкий. А Віка... Віка в комі. І ніхто не дає прогнозів" , - сказала вона.

За словами Людмили, пара їхала в "Бориспіль", щоб полетіти в Грецію на відпочинок.

"Не знаю, хто винен, але до суду подавати не буду. Просто хочу, щоб діти повернулися додому", - сказала вона.

За словами Людмили, з родиною не зв'язувалися ні міліція, ні адміністрація президента.

"Батько Дмитра Олександр шофера таксі не винить: "Все ж таки "швидка" наїхала. Діти не поспішали на літак, їхали з запасом", - додала вона.

Як відомо, у середу "Швидка", яка супроводжувала кортеж президента, наїхала на авто таксі. Його водій загинув на місці, а двоє пасажирів перебувають у лікарні.

У МВС заявили, що "Швидка" не належить до президентського кортежу, проте пізніше в адміністрації президента визнали цей факт і пообіцяли розслідувати обставини ДТП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Куратор Показати IP 23 Квітня 2010 16:11
От і почалось. То спочатку міліція не визнає "Швидку", то потім звалюють вину на таксиста. От чесне слово, набридло слухати про подвійні стандарти в нашій країні. І в законах особливо :( Під кого прогинаєтесь? Бог все бачить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus