USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ДТП, в якій загинув лучанин-боєць АТО: запланували слідчий експеримент

3 Червня 2015 14:14
У разі встановлення вини водія, який спричинив смертельну аварію в Луцьку, йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, 14 березня 2015 року у Луцьку на вулиці Гордіюк сталася ДТП, внаслідок якої загинув 24-річний військовослужбовець Микола Жиганюк. За кермом автомобіля BMW був 29-річний мешканець Луцька.

За фактами ДТП проводиться досудове розслідування за частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Як повідомили в УМВС України у Волинській області, у провадженні допитали учасників ДТП та свідків, призначили та провели низку експертиз (трасологічну, судово-медичну, експертизу технічного стану транспортного засобу). Крім того, заплановано провести слідчий експеримент, після якого буде призначена автотехнічна експертиза. Потому має бути прийняте кінцеве процесуальне рішення.
Свого часу в депутатському запиті до начальника Луцького МВ УМВС депутат Роман Романюк повідомляв, що про загибель сина батьки дізналися від свідків, а слідчий дуже довго їхав. Відтак, він цікавився ходом розслідування.

«Обурює те, що батькам про загибель сина повідомив свідок, який знайшов жетон. Крім того, свідки стверджують, що тіло пролежало майже 4 години на узбіччі під дощем. Це сталося тому, що слідчий так довго їхав на місце аварії. Є сумніви, що водій, який скоїв наїзд, рухався із дозволеною швидкістю, адже загиблий був міцної статури, і удар міг спричинити лише переломи. На момент, коли трапилася аварія, проїжджала швидка допомога. Водій і свідки намагалися зупинити, але вона поїхала далі. Проблискові маячки були вимкнені. Коли приїхала за викликом – довгий час було згаяно», - пояснював він.

Як інформують правоохоронці, якщо в суді буде встановлено вину водія, то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

До слова, випадки, коли «швидка», яка їде не за викликом, проїжджає мимо травмованої особи і не зупиняється на вимогу - неодноразові. Днями про такий випадок у Луцьку розповідав активіст «Автомайдану України» Дмитро Василенко. З його слів, чоловікові, який отримав травми і буквально стікав кров’ю, медики не надали допомоги, хоча якраз проїжджали повз нього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 3 Червня 2015 14:27
Запланував, конечно, Путен?
Смерч до Анонім Показати IP 3 Червня 2015 15:00
Стули пельку, сепарат......! У людей горе(батьки втратили 24 річного сина) , а ти чмо зі своїм х....м лізиш. Дивують нас Волинян не лише такі людішкі як цей "анонім" , але і така бездіяльність міліції в т.ч. і п.Шпиги П.......................
злий до Анонім Показати IP 3 Червня 2015 16:15
Лікуй голову дефективний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus