USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Елітний «Porsche Cayenne» наробив азербайджанцю проблем на Волині

2 Жовтня 2013 18:14
На Волині судили азербайджанця, який намагався ввезти на Волинь через митний пост «Ягодин» елітний автомобіль, занизивши його вартість у 4 рази, - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Так, під час перевезення через митний пост «Ягодин» чоловік подав митну декларацію де вказав автомобіль марки «Porsche Cayenne» 2009 року випуску, зазначивши його вартість придбання в розмірі 7 300 євро. Проте при проведенні митного контролю було виявлено роздруківку з інтернету де вказано, що вартість цього автомобіля 33880 євро.

Те, що коштує автомобіль значно більше заявленої в митній декларації суми підтвердив і експерт під час товарознавчого дослідження.

Власник пояснив це тим, що автомобіль при купівлі був несправний і він ремонтував його на станції технічного обслуговування, хоча це не підтвердилося. Також це пояснення спростовується договорами, які підтверджують, що цей транспортний засіб будь-яких пошкоджень, зокрема і від аварій, не має, а також висновком експерта про те, що його технічний стан оцінюється як добрий.

Тож Любомльський районний суд вирішив конфіскувати елітний автомобіль. Однак заступник начальника Ягодинської митниці та заступник Любомльської міжрайонної прокуратури подали апеляційні скарги. Таким чином Апеляційний суд Волинської області зобов'язав митників повернути «Porsche Cayenne» з документами азербаджанцю після того, як він сплатить усі належні митні платежі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ярослав Богачук Показати IP 2 Жовтня 2013 20:31
Журналісти, ну ви вкотре дивуєте. Пишете: "Тож Любомльський районний суд вирішив конфіскувати елітний автомобіль." Щойно знайшов постанову апеляційного суду http://reyestr.court.gov.ua/Review/33825910 , в якій говориться ЗОВСІМ ІНШЕ! Зокрема, про те, що постановою Любомльського районного суду Волинської області від 08.08.2013 року справа за порушення Митного кодекс України закрита, а «Porsche Cayenne» постановлено повернути "хазяїну" машини. Журналісти, вам не здається, що написане вами і судом - трохи різні речі?
не суд до Ярослав Богачук Показати IP 2 Жовтня 2013 20:47
ви пишете: "Щойно знайшов постанову апеляційного суду" у новині: "Апеляційний суд Волинської області зобов'язав митників повернути «Porsche Cayenne» з документами азербаджанцю після того, як він сплатить усі належні митні платежі."
Ярослав Богачук до не суд Показати IP 2 Жовтня 2013 21:13
У новині: "Тож Любомльський районний суд вирішив конфіскувати елітний автомобіль". Любомльський районний суд навпаки віддав автомобіль хазяїну машини. А апеляційна інстанція хоч якось це "непорозуміння" виправила. Невже журналістів не здивувало те, що "Любомльський районний суд вирішив конфіскувати елітний автомобіль" - а прокурор і замначальника митниці подали на це рішення скарги. Вони що - самовбивці?
Читач Показати IP 2 Жовтня 2013 22:03
Як завше: почують дзвін та не знають, що з ним робити!))
що не зрозуміло? Показати IP 3 Жовтня 2013 10:14
перша інстанція конфіскувала, апеляція віддала...
Ярослав Богачук до що не зрозуміло? Показати IP 3 Жовтня 2013 10:45
Блін, народ, ви читати вмієте, чи ні! Тож за даним мною посиланням є постанова апеляційної інстанції. НАВПАКИ: перша інстанція ВІДДАЛА БЕЗОПЛАТНО, а апеляція сказала віддати тільки після сплати митних платежів! "Чукча не читатель, чукча писатель!"
maxim.maryanchyk Показати IP 3 Жовтня 2013 13:21
це той білого кольору?! нефіговий в нього смак на авто.
читач Показати IP 3 Жовтня 2013 15:10
дійсно,ситуація цікава! виходить, що в Любомлі змогли "порішати", а в Апеляційному не вийшло!
Думка зі сторони Показати IP 3 Жовтня 2013 15:36
Азербайджанець хотів обхитрити українське законодавство, але не все так сталось, як гадалось.Прокуратура і митниця правильно зпрацювали, що подали апеляцію!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus