USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

«Фукусіма» скине в море тисячі тонн радіоактивної води

4 Квітня 2011 12:47
Компанія-оператор аварійної АЕС «Фукусіма-1» Tepco планує скинути в море 11500 тонн радіоактивної води.
За словами представників компанії, це необхідно, щоб вивільнити місце в сховищі під ще більш забруднену радіоактивними ізотопами воду, яка зараз випливає з пошкодженого другого реактора. Про це пише ТСН із посиланням на японські ЗМІ.
В Агентстві з атомної енергетики Японії запевнили, що вода, яку збираються злити в море, не становить жодної загрози для людей.
Раніше ліквідатори аварії на АЕС «Фукусіма-1» в Японії спробували закрити тріщину в цементному фундаменті другого енергоблоку, через яку радіоактивна вода потрапляє в море. Зокрема, туди закачували абсорбуючий полімер, змішаний з тирсою і подрібнений папером.
Очікуваного результату, проте, ці заходи не принесли. Тепер у Tepco планують обробити місцевість навколо реактора спеціальними хімікатами, які не дозволять воді, що витікає з реактора, увібратися в грунт.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus