USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Іран атакував авіабазу США в Іраку. Відео

8 Січня 2020 07:41
Декілька ракет були випущені в середу, 8 січня, по військово-повітряній базі Айн аль-Асад на заході Іраку, на якій знаходяться військовослужбовці США, та інфраструктурах поблизу Ербіля.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на телеканал Sky News Arabia.

За даними телеканалу Press TV, Корпус вартових ісламської революції заявив, що ракетний удар по авіабазі Айн аль-Асад було завдано у відповідь на вбивство генерала Касема Сулеймані.

Згідно з повідомленням каналу, удар був нанесений десятками ракет.

Інформація про жертви і руйнування поки не надходила.

Телекомпанія ABC з посиланням на джерело в американській адміністрації повідомила, що внаслідок атаки балістичними ракетами постраждав американський об'єкт в околицях міста Ербіль на півночі Іраку, а також авіабаза Айн аль-Асад на заході країни.
Мешканці Іраку, які стали свідками ударів по американській базі, також зафільмували це на відео.
Зазначимо, що відповідальність за напад взяли на себе бійці Корпус вартових Ісламської революції. Тим часом, у США президент Дональд Трамп зібрав на нараду державного секретаря США Майка Помпео і міністра оборони США Марка Еспера. Американський лідер підготує звернення до американців, але воно не буде екстренним. Наразі встановлюється масштаб збитків після удару ракетами по авіабазі Айн аль-Асад на заході Іраку і поблизу Ербіля.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф назвав удар по американських військових базах пропорційною відповіддю після вбивства Касема Сулеймані. Відповідне повідомлення він залишив у Twitter.

"Іран вжив пропорційні заходи щодо самозахисту, відповідно до статті 51 Статуту ООН, вчинені на базі збройних сил, які вчинили напад на наших цивільних і високопоставлених осіб. Ми не прагнемо ескалації чи війни, але будемо захищатися від будь-якої агресії", - написав Заріф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хехъ Показати IP 8 Січня 2020 09:38
что, начинается?
Сталін Показати IP 8 Січня 2020 11:52
Гаплик Ірану.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus