USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Каліфорнію охопили масштабні лісові пожежі: понад 1400 будинків зруйновано. Відео

26 Серпня 2020 11:04
Масштабні пожежі у Каліфорнії не вщухають вже понад 3 тижні. Площа природних пожеж за добу збільшилася до 505,8 тисячі гектарів.

У пожежах загинули 7 людей, понад 1400 будинків зруйновані. Про це повідомляє пожежна служба штату, передає 24 канал.

З 15 серпня вогнем було знищено понад 1,25 мільйона акрів лісів, степів і приватних ділянок, що за площею перевищує територію штату Делавер.

Раніше пожежники запевнили, що взяли поширення вогню під контроль, однак у невеличких поселеннях регіону оголосили про евакуацію населення. Там закрили кілька доріг через чадний дим від пожеж. На надання допомоги населенню направили військовиків.

Наразі стихію намагаються приборкати понад 2 тисячі рятувальників. Вогонь поливають з неба вертольоти. Також рятувальники використовують на місці бульдозери.

«На випадок, якщо хтось хоче знати, як виглядає дикий вогонь здалеку в Каліфорнії. Ось як виглядає літо у Південній Каліфорнії, хлопці», – написала у твіттері одна з місцевих мешканок і додала світлину з бурхливим вогнем.

Все через спекотну погоду, низьку вологість та морські вітри, що саме вирують у регіоні. Окрім того, роботу пожежних бригад ускладнює те, що ліси й чагарники горять на крутих нерівних схилах, недоступних для пожежних машин.

Дивіться відео пожежі біля Лос-Анджелесу:
Пожежі у Каліфорнії посилюються, зокрема, й через спеку
Що відомо про виникнення та поширення пожежі у Каліфорнії:

Це перша велика лісова пожежа в Каліфорнії у цьому сезоні. Вогонь спалахнув у місцевості Черрі-Веллі, округ Ріверсайд, ввечері 31 липня, а до 2 серпня знищив рослинність на площі у майже 8 тисяч гектарів.

Поки пожежники намагаються приборкати полум'я, у прилеглому гірському заповіднику Сан-Бернардіно закрили наметові табори та пішохідні маршрути.

Як пише місцеве видання Los Angeles Times, дим від лісових пожеж настільки потужний, що спричинив власні вітрові потоки. Крім того, в усьому регіоні через пожежі погіршилася якість повітря – смог спостерігають навіть мешканці Лос-Анджелеса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus