USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ліси і торфовища – під загрозою пожеж. ВІДЕО

4 Серпня 2010 10:39
На Волині масштабних лісових пожеж не траплялося з 2006 року, проте в області у 2010-му уже двічі горіли торфовища.

Про це розповів виконувач обов’язків начальника ГУ МНС у Волинській області Микола Кревський, - інформує 4 серпня прес-служба облуправління МНС.

Найбільш масштабна лісова пожежа 2010 року спалахнула на Луганщині. Волинським лісам пощастило більше – масштабних лісових пожеж не траплялося з 2006 року.

Проте вже у березні цього року осередками горіли чагарники у Маневицькому районі – каже Кревський.

«За високої температури вкупі з неконтрольованим випалюванням трави або побутових відходів поблизу торфовищ існує значний ризик виникнення затяжного, багатоденного горіння торфу», - попереджає пожежник.
Під час спекотної липневої погоди в області трапилося дві пожежі на торфовищах: 16 липня загорілося торфяне угіддя поблизу села Заболотття Турійського району. Тоді рятувальники спрацювали оперативно і приборкали пожежу, що вирувала на території площею 6 соток.

25 липня бійці МНС селища Ратно ліквідували пожежу на торфовищі поблизу села Заболоття.

Гасити торфополя украй складно, - переконують рятувальники: зовнішні прояви горіння – лише вершина айсберга, щоб ліквідувати внутрішнє тління торфопокладів потрібні сотні тонн води.

Декілька років тому пожежно-рятувальні підрозділи кілька тижнів поспіль гасили пожежу такого типу цілодобово, заручившись підтримкою місцевого населення, органів місцевого самоврядування та працівників лісового господарства.

«Варто пам’ятати: іноді для виникнення пожеж у лісах чи на торфяниках достатньо навіть недопалка, кинутого водіями на узбіччя, що межує з лісовими насадженнями та торфовищами», - попереджує Микола Кревський.

«Не станьте винуватцем пожежі. Навчіть дітей дбайливому ставленню до довкілля, демонструючи дотримання протипожежних засторог на власному прикладі. Якщо ж ви стали свідком лісової пожежі, негайно повідомте пожежно-рятувальну службу за номером «101», - каже рятувальник.

Нагадаємо, з 16 липня на Волині транспортним засобам заборонено в’їзд до лісу .

За повідомленням обласних МНС-ників за шість місяців 2010 року через пожежі на Волині згоріло 10 гектарів лісу.

А наприкінці липня заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк повідомляв, що згідно з прогнозами гідрометеоцентру спека протримається ще у серпні. А тому ймовірність лісових чи польових пожеж висока, особливо в період жнив.

Тим часом, як повідомляє СТБ, в Україні оголошений найвищий – п’ятий рівень пожежної небезпеки.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus