USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани влаштували притон під Будинком панахиди? ФОТО

6 Липня 2013 10:01
Сміттєзвалище порожніх пляшечок та упаковок від лікарського препарату «Кодарекс» виявили на східцях до підвального приміщення Будинку панахиди зі зворотньої сторони будівлі у Луцьку, - інформує «Під прицілом».

Декілька десятків порожніх пляшечок від препарату, картонні папірці, що залишилися від упаковок, та мірні стаканчики лежать на сходах, що ведуть до підвального приміщення Будинку панахиди. Більше того, збоку сакральної споруди, в траві, та навіть на клумбі, біля входу лежать пляшечки від препарату.

Зауважимо, «Кодарекс» - це сироп, який застосовують від кашлю та при застудних захворюваннях.

Однак, річ у тім, що головна діюча речовина цього медичного препарату – кодеїн фосфат. З’ясовуємо, що така речовина є синтетичним опійним наркотиком (опіатом) і використовується як лікарський засіб проти кашлю центральної дії, зазвичай у поєднанні з іншими речовинами. Володіє слабким наркотичним ефектом навіть тоді, коли його вживають без передозування.

Аби переконатися у тому, що «Кодарекс» справді має наркотичну дію, звертаємося до головного лікаря Луцька Федора Кошеля. Лікар каже: «Цей препарат таки містить наркотичну речовину, але продають його без рецепту. Якщо вживати «Кодарекс» у великій кількості, то він діє як опіум».

Крім того, Федір Кошель повідомив, що препарат діє на центральну нервову систему, збуджуючи її, і викликає своєрідну ейфорію у випадку передозування.

Міністерство охорони здоров’я, до речі, раніше відносило «Кодарекс» до наркотичних (психотропних) лікарських засобів, що містять малу кількість наркотичних засобів або психотропних речовин. Однак ще наприкінці листопада минулого року набув чинності наказ МОЗ України, згідно з яким з такої категорії виключили комбіновані лікарські засоби, які містять псевдоефедрин, декстропропоксифен та кодеїн.

Так, законодавство Украни забороняє продавати препарат «Кодарекс» без рецепту. Однак аптекарі без вагань продають наркотичний засіб.

До слова, поруч за парканом розташовується СІЗО.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ось так Показати IP 6 Липня 2013 10:33
Прямо біля СБУ вже кайфують...
Григорій до Ось так Показати IP 6 Липня 2013 10:55
Може, то вони й відриваються. Бо на робочому місці поки не можна
Можливо до Григорій Показати IP 6 Липня 2013 11:41
Після подій у Врадіївці це можна припустити
галя Показати IP 6 Липня 2013 11:03
свинячять і все. Мабуть і вдома такий срач
D Показати IP 6 Липня 2013 13:51
Жесть, а куди міліція дивиться?
андрiй76 Показати IP 6 Липня 2013 16:02
Все послідовно-наковталися"коліс",відсиділи у СІЗО,відправилися на"небо"після ПАНАХИДИ...
адвокат Показати IP 8 Липня 2013 05:11
яка міліція.міліція заробляє гроші побиттям народу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus