USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Лучанина з «Айдару» вбила розривна куля

21 Червня 2014 14:44
Рустам Хамраєв, який загинув під Луганськом, свого часу був поранений на Майдані. Його батьки до останнього не знали, що він перебував на передовій.

Про це повідомив заступник командира роти батальйону «Айдар», представник Волинської Самооборони Андрій Омельчук під час прес-конференції сьогодні, 21 червня.

Він розповідає про хлопця, що той був надійний, скромний боєць, який ніколи для себе не просив, а за інших ставав горою. Свого часу його поранили на Майдані. А під час служби в «Айдарі» він не казав батькам, що перебуває на передовій.

Рустам Хамраев загинув у бою 17 червня. Того дня передовий загін батальйону, де служив Рустам, отримав наказ висуватися у район селища Металіст і визволити Металіст від терористів. В ранок того самого дня потрапили в засідку і були полонені українська льотчиця Надія Савченко і восьмеро десантників з 80-ї аеромобільної бригади. Тож комбат «Айдару» скерував найбільш досвідчених бійців, щоб визволити селище Металіст від бойовиків і заодно звільнити з полону Савченко і десантників.

Дорогою бійці потрапили у засідку та вступили у бій проти добре озброєних терористів з важким стрілецьким озброєнням та бронемашинами. Рустам залишився прикривати бійців свого підрозділу, стримував наступ терористів, самотужки утримував позицію, але сили були занадто нерівні: у терористів танки, БМП, БТР і важке стрілецьке озброєння, в українських воїнів — автомати і кулемети. Під шаленим вогнем терористів, солдат Рустам Хамраєв до останнього прикривав бійців, надав їм можливість перегрупуватися і забезпечив їх відхід у безпечне місце. Він врятував загін ціною свого життя.

Рустам був розстріляний з крупнокаліберного кулемета з танка — розривні кулі розтрощили голову, хребет і ногу—смерть була миттєвою. Він до останнього подиху залишився вірним військовій присязі, даній Україні і українському народові 26 грудня 1993 року, (про це він завжди пам’ятав і дуже гордився тим, що давав присягу на вірність Україні).

Останній запис в блокноті Рустама: «Отримав автомат «АКС-74», 4 магазини». І трохи нижче: «Стояти на смерть! Україна понад усе!». Він дотримав слова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
я Показати IP 21 Червня 2014 15:00
коли це все жахіття скінчиться, і Україна заживе в мирі, і злагоді...?!?((((
не забудемо Показати IP 21 Червня 2014 15:19
коли весь совок буде на глибокій пенсії
Орел до не забудемо Показати IP 21 Червня 2014 15:46
хай людям нормальні пенсії зроблять!!!
Дід Панас до не забудемо Показати IP 21 Червня 2014 16:37
коментар було видалено
Оля Показати IP 21 Червня 2014 16:55
Слава ГЕРОЮ! Найкращі відходять першими! Земля йому пухом!!!
Павлович Показати IP 21 Червня 2014 18:46
Герої не вмирають! Вічна память тобі синку!
До думки Показати IP 21 Червня 2014 20:10
Стріляли з КПВТ. Якщо ти такий мудрий (мудра), то маєш знати які там кулі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus