USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Луганські прикордонники здали всю техніку терористам, - волиняни

21 Червня 2014 16:38
Частина техніки, яку використовували терористи під час бою з батальйоном «Айдар», де служать волиняни, раніше належала Луганському прикордонному загону.

Про це повідомив заступник командира роти батальйону «Айдар», представник Волинської Самооборони Андрій Омельчук під час прес-конференції сьогодні, 21 червня.

Він розповів про бій у якому загинув лучанин Рустам Хамраєв. З його слів, на блокпосту, який захопили того дня, віднайшли чимало озброєння та українські сухпайки. Останні, найімовірніше, з’явилися у терористів після захоплення Луганського прикордонного загону. Захопили терористи у прикордонників й важку та автомобільну техніку, яку, каже Андрй Омельчук, просто «здали» - не підірвали, не пошкодили.

Нагадаємо, 2 червня Луганський прикордонний загін обстріляли терористи. Більше доби прикордонники тримали оборону під звуки гімну України. Не дочекавшись підмоги, вони передислокувалися у інше місе.

А ось дії керівника Державної прикордонної служби Миколи Литвина він називає не інакше як зрадою. Бо прикордонна служба – підрозділ, через який проходили величезні потоки грошей. А оснащення прикордонників навіть у військовий час – мізерне.

«Люди мають моральний дух, але не мають засобів. Якщо командування ставить задачі і пускає людей у м’ясорубку, я називаю це не інакше як зрадою», - каже він.

Ще один боєць «Айдару», керівник Волинської Самооборони Андрій Хведчак розповів, що задовго до цих подій йому доводилося бути на прикордонній заставі. З його слів, луганський кордон тяжко проконтролювати, адже він пролягає не берегом річки (приміром як волинський Буг). Однак оснастити бійців прикордонна служба могла.

«Микола Литвин має високі доходи. Всі знають, які йдуть потоки грошей. І не оснастити своїх солдат, не знайти грошей – це нонсенс», - зауважив він.

Волиняни розповідають, що вони були вражені коли свого часу побували в Луцькому прикордонному загоні. Прикордонники за власний кошт купували все самі. Зі зброї у них в мирний час - ПММ і газові балончики. Коли почались військові дії, їм видали по автомату і по 2 ріжки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ЗМІйка Показати IP 21 Червня 2014 16:54
Цей Омельчук та Хведчак мабуть туда за посвідченнями їздили!!! Відразу пресуха...
НЕЛУЧАНИН до ЗМІйка Показати IP 21 Червня 2014 17:24
засунуло б ти свого язика довгого в одне місце і не сичало б
Лучанин Показати IP 21 Червня 2014 20:17
Довший час охорона і оборона кордону з Росією була безлаберною, ці обидва Литвини один одного варті.
Погран Показати IP 22 Червня 2014 06:38
Пограничники на Волині мають статки як таможеннки судді. Подівтіться які в них хати і автомобілі. Вони фізично не будуть воювати - дуже багато в них грошей
Патріот Показати IP 22 Червня 2014 12:25
Хлопці! Правильно робите, що розказуєте про такі речі. Бо Аваков, а слідом за ним ще і Ярема забороняють пікетувати органи силових структур. Спочатку розібралися б, чому їх пікетують. Може, Литвина взагалі потрібно за грати посадити, менше би простих солдат гинуло...
Анонім Показати IP 22 Червня 2014 13:24
Вот этот рассказ-яркий пример тому,что происходит с той амуницией,которую из дома передают солдатам.Это-прорва,в котле которой сгинут и наши деньги,и желание помочь деньгами,Распустить батальоны добровольцев,которые и вовсе не добровольцы,и экипировать служащих армии Украины под их личную ответственность за все,даже за саперные лопатки,которые им будут выданы.А так-нет никакого учета в потребностях.потому что эти батальоны не являются участниками АТО и в своих командировках числятся где-то в мирных раонах Украины.Поэтому их и обстреливают свои же вертушки,что не знают-кто под ними машет приветливо руками.Как и было в Волновахе.
Луганск Показати IP 23 Червня 2014 16:39
Ну правильно и воздух одинаковый и вода и пища и оружие в чём новость. Местные взяли оружие и воюют за свою землю. Кого вы хотите победить - самого себя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus