USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьким комунальникам радять купувати мотопомпи

22 Серпня 2013 17:17
Про результати боротьби з наслідками зливи, що випала у Луцьку 30 липня, розповів начальник Луцького міськрайонного відділу ДСНС Василь Оліферчук.

Під час засідання комісії міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження, що відбулося 22 серпня, Василь Оліферчук доповів про те, як надзвичайники долали наслідки стихійного лиха.

З його слів, за попередніми даними кількість опадів за станом на 17.00 становила понад 100 міліметрів. Востаннє така рекордна кількість опадів, за дуже короткий термін, випадала у 1959 році. Був паралізований рух автотранспорту, вийшли з ладу електрощитові у багатоповерхових будинках, вода затопила декілька лікувальних та навчальних закладів.
Цьогоріч у ліквідації наслідків стихійного лиха взяли участь 20 одиниць техніки та 78 чоловік особового складу. Залучили техніку і з інших міст Волині. З затоплених ділянок доріг витягнули 17 маршрутних таксі, дві карети швидкої допомоги. Працівники ДСНС відкачали 8165 метрів кубічних води. Для цього використали пожежні автомобілі, які, зі слів Василя Оліферчука, призначені для іншого – подачі води для пожежогасіння. Задіяли дві пожежно-насосні станції потужністю 40 літрів на секунду, а також два потужні автомобілі з Луцька та Ковеля, що здатні відкачувати 110 літрів за секунду.

Депутат міської ради Сергій Сівак поцікавився, чи забезпечені рятівники насосним обладнанням. Він зазначив, що затоплення трапляються у місті щороку, а відкачувати воду з підвалів за допомогою пожежної машини дорого.
Василь Оліферчук відповів, що для відкачування води рятівники завжди використовують пожежні автомобілі. Однак, на його думку, було б доцільним, щоб житлово-комунальні підприємства та комунальні заклади міста придбали мотопомпи невеликої потужності. Їхня вартість, мовляв, не надто висока, але вони здатні полегшити боротьбу з наслідками підтоплень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олеся Показати IP 23 Серпня 2013 09:18
тепер питання, пов язані з комунальниками можна вирішувати з допомогою Всеукраїнської служби «ЖКГ-контроль», заходите на їхній сайт і вказуєте на проблему. усе безкоштовно. нам допомогли у вирішенні вивозу сміття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus