USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Мати загиблого на Сході волинянина отримала лист від убивць

27 Липня 2014 12:58
На Волині рідні загиблого солдата отримали листа від убивць. Невідомі особи звинувачують командування Збройних сил у всіляких звірствах, а солдатів – у заробітчанстві на смертях. Удову закликали поширити цю інформацію, щоб інші не відпускали своїх чоловіків на війну, - інформує «Нововолинськ Діловий».

Володимир Якобчук загинув у бою під містечком Щастя, що на Луганщині. Уранці 17 червня на чолі групи із трьох БТР він вирушив на підмогу батальйону «Айдар».
Він був командиром БТР і заступником командира взводу. Їх було вісім людей у тому БТР і він йшов першим, як розвідник. Щоб, якщо потрапляють в засідку, – врятувати інших, – розповідає мати загиблого Наталя Якобчук. Однак українські солдати потрапили в засідку. Коли син уперше за півтора місяця не вийшов на зв’язок, рідні запанікували.

Почали Володі на сторінку кидати, що його пам’ятають і люблять. Тоня, дружина його, подзвонила і сказала: не знає, що думати. Бо Володі на сторінку пишуть, що він помер, – продовжує сумну розповідь мати загиблого. Мати не повірила у загибель сина. Наступного дня нетривку надію підтримав і сюжет журналістів телеканалу «Інтер». У ньому усміхнений Володимир Якобчук разом із бійцями розвантажує озброєння. Оскільки в сюжеті значився напис «пряме включення», рідні солдата сприйняли це за правду.

Сумніви розвіяв один із сепаратистів — Владислав Мацкевич. Молодик на своїй сторінці у соціальній мережі вихвалявся, що спалив БТР та убив десяток «бандерлогів». Судячи із фотографій, Мацкевич – колишній правоохоронець і працівник охоронної фірми.

Нині чоловік перебуває у лавах бойовиків угруповання «ЛНР», яке визнане в Україні терористичним. Товариші загиблих обіцяють розшукати самохвальця, аби поквитатися за смерть українських бійців.

Людина не боїться викладати таке в інтернет. Навіть фотографії з тілами. Вже потім він їх забрав, коли хлопці наші почали писати, що його за це на шматки порвуть. Але він відповів, що йому все одно, – розповідає Наталя Якобчук.
Лист із паспортом сина Зверненнями у соцмережах глум над загиблими не завершився. На 9-й день після загибелі Володимира Якобчука родина отримала листа від його вбивць.

Мати покійного розповідає, що в конверті з Луганщини був також паспорт її сина та фотографії онуків. У листі невідомі звинувачують українську владу у запроданстві та закликають забрати солдатів зі Сходу.

«Ми застрелили його. Тому що він прийшов на нашу землю. Ваші військові його навіть до вас не повезуть – поховають тут», – цитує лист Наталя Якобчук.

Мати загиблого бійця автору листа не вірить і підозрює, що написали його пропагандисти ворожого табору. Звичайна жінка з волинського села серцем відчула, що у конверті їй надіслали справжню бомбу. Бомбу інформаційної війни. У Володимира Якобчука лишилося двійко синів. Про те, що їхній батько загинув, захищаючи Україну, вони ще досі не знають...

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, нині в скруті перебуває молодший брат покійного героя – Микола. Він хворий на ниркову недостатність, яка сягнула уже 4 ступеня. Життя юнака - в небезпеці та потребує негайного операційного втручання лікарів. Свою нирку готова віднині єдиному синові віддати матір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
777 Показати IP 27 Липня 2014 13:08
Дожилися ... Захист територіальної цілісності і незалежності держави - злочин (?) Де таке в світі бачено?
Дончанин до 777 Показати IP 27 Липня 2014 21:13
коментар було видалено
111 Показати IP 27 Липня 2014 13:15
отож!
Людмила Шевеля Показати IP 27 Липня 2014 14:05
Хочу запитати: як звати батьків Володимира чи не Лідія і Олександр Якобчук? Якщо так то це мій двоюрідний брат. Який жах.
До Шевеля до Людмила Шевеля Показати IP 28 Липня 2014 07:38
подивіться відео і там пише як звати маму Володі
Лучанин Показати IP 27 Липня 2014 14:08
Хохол останется хохлом Хоть ты пусти ЕГО в Европу Где надо действовать умом, Он напрягает только жопу. И потому-то на Руси Завещано аж Мономахом: «Связаться Боже упаси! С тремя — жидом, хохлом и ляхом». Коварен жид, хотя и слеп ; Кичливый лях — похуже бляди, Хохол же — съест с тобою хлеб, И тут же в суп тебе нагадит. «Хохлы» Т.Г.Шевченко 1851г.
Василий до Лучанин Показати IP 27 Липня 2014 14:18
Дебілоідне. Дончанин. З яких пір ти себе нарік Лучанином...? Ти не образися якщо ми всіх таких як ти сепараторів будемо називати "Чужими", в плані того , що ви не є сапаратистами в прямому розумінні цього слова, а в плані , що ви разом з московським очільником є ЧУЖИМИ не тільки для всіх громадян України а й для світу в цілому.........
НЕЛУЧАНИН до Василий Показати IP 27 Липня 2014 14:26
краще називати приблудною собакою.
Лучанин до Василий Показати IP 27 Липня 2014 14:29
Зауваження до Т.Г.Шевченка
Лучанину от Державин до Лучанин Показати IP 28 Липня 2014 13:32
Бестолочь ты юная. Читай не только тексты шансона, но и классику. То что ты пробуешь цитировать - это не Шевченко, а перефразированный Гавриил Державин : "Осёл останется ослом, хоть ты осыпь его звездами, где надо действовать умом, он только хлопает ушами"("Вельможа"). Так что меньше хлопай ушами, а больше читай.
Запитаймо себе Показати IP 27 Липня 2014 14:21
Хто хотів дорватися до Влади за будь-яку ціну? Хто отримав Владу, здав Крим, а тепер маємо ці військові проблеми, втрати життів простих хлопців? Це політичний СЕКОНХЕНД-"Батьківщина". Де Яценюк? Чому не воює Турчинов, а гинуть невинні волиняни і інші хлопці?
НЕЛУЧАНИН до Запитаймо себе Показати IP 27 Липня 2014 14:27
а ти згадай, коли востаннє не носив комусь хабаря ? от твої та інших компроміси із власною совістю і вилазять боком
у тебе до НЕЛУЧАНИН Показати IP 27 Липня 2014 16:47
всі винні, окрім влади, сам , мабуть, хабаря носив, щоб в АТО не приймати участь.
НЕЛУЧАНИН до у тебе Показати IP 27 Липня 2014 19:09
я непризовного віку, якщо так за мене турбуєшся, а хабарів нікому принципово не даю
Запитаймо і їх до Запитаймо себе Показати IP 28 Липня 2014 13:40
Підтримую. Де пе..ик Ляшко, збирає і далі батальйон нетрадиційної орієнтації? Де Кличко? Знову думає кому продатися? Вже одного спонсора Фірташа мало? Де Луценко? Знову в запої? Де Гриценко? Чому бравий полковник не у діючій армії?
петро Показати IP 27 Липня 2014 21:21
Лугандончанину-убл*дчанину. Такого вірша Тарас Шевченко не писав ні в 1851, ні в іншому році. Ти,убл*дку нещасний, впевнений,що ніхто не знае,не буде перевіряти? Застрелься сам,йолопе,бо сидіти в тюрязі тобі буде набагато складніше... Не здогадуешся чому? Тебе зеки порвуть на шматочки,чи в Украіні,чи де інде. Бо ти е тадаль і с*ка,путінський ж*полиз. Хохол-перекладаеться з давньотюркських та давньоудмуртськоі мов,як -хоу-жовте,та хол-блакитне,так кочовики взивали,коли бачили жовто-блакитні прапори наших пращурів,в тому числі і Володимира Красне Сонечко. Уродивий,учись,а не брякай пропагандистські дурниці.
Любомльчанка Показати IP 28 Липня 2014 08:37
Я підтримую коментар Петра
10.11.2014 Показати IP 10 Листопада 2014 14:24
Починаєш задумуватись...а де ж правда?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus