USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Ківерцівщині - декілька сіл без електрики

16 Березня 2016 09:57
За два місяці поточного року пошкоджено чотири трансформаторні підстанції Ківерцівського району. Наразі 39 будинків села Хром’яків обезточені вже більше тижня. Зловмисники шляхом злиття масла пошкодили трансформатори в селах Суськ, Яромель, Борохів. Сума збитків становить сотні тисяч гривень.

Про це повідомив під оперативної наради при голові РДА директор Ківерцівської філії ПАТ "Волиньобленерго" Ігор Дудко, - повідомляє Ківерцівський районний інформаційний портал.

Останнім часом злодії почали полювати за трансформаторами і трансформаторними підстанціями по всій Волинській області. Зафіксовано 13 випадків зливання трансформаторної оливи з діючого обладнання у Любешівському, Луцькому, Турійському, Рожищенському, Ківерцівському, Ратнівському районах.

Пошкоджуючи ємності, крадії зливають масло, яке застосовується для охолодження працюючого обладнання. Коли з трансформатора зливають масло, 2-3 дні він ще працює. Якщо система захисту від перегріву зреагує вчасно, він відключиться, якщо немає - вийде з ладу і перегорить. У результаті цілий населений пункт, а можливо, декілька, залишаться без електропостачання. На ліквідацію пошкоджень може піти декілька діб.

Ресівці раніше ліквідували несправності протягом доби, але тепер, коли масла недостатньо і всі резерви вичерпані, ремонтні роботи затягуються. Організація має великі збитки. Боротися з крадіями тільки силами енергетиків або правоохоронців не можливо. Це обладнання знаходиться і у полі, і в населених пунктах. Місцеві мешканці бачать всіх підозрілих осіб, машини, які заїжджають в село, можуть записати їх номери, простежити за діями можливих зловмисників, коли вони крутяться біля трансформаторів. У таких випадках про це слід повідомити до сільської ради або на 102, чи на номер диспетчера філії 2 -12 -85.

Інна Тетюрко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Джорж Показати IP 16 Березня 2016 11:27
коментар було видалено
Степан Показати IP 18 Березня 2016 10:27
До абсурду, доходить. Якщо мешканці сіл хочуть користуватися благом цивілізації - електроенергією, то повинні самі чатувати біля ТП, чи ловити зловмисників. Це просто парадокс якийсь: Волинь - край зародження УПА і визвольної боротьби за волю України, а орудують тут масковскіє попи і власники Волиньобленерго Фірташ/Бойко з тушкою-перебіжчиком Купчаком. Зачекайте, ще трохи, волиняки, ще трішки і будете платити авансом за прогнозовано с пожиту ел.енергію :о)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus