USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На «Стир-Агробуд» - обшуки. Підозрюють у розтраті бюджетних коштів

30 Травня 2017 20:21
Безлад у кабінетах, розрізаний сейф та розбиті грамоти: обшук у рамках кримінального провадження щодо розтрати бюджетних коштів ТзОВ «Стир-Агробуд» здійснювали у селі Боратин співробітники спецпідрозділу КОРД та департаменту захисту економіки Нацполіції.

Зранку 30 травня обшуки відбувалися у двох приміщеннях у селі Боратин. Як стверджують представники підприємства «Стир-Агробуд», обшуки були незаконними, адже правоохоронці обшуковували навіть приміщення, до якого підприємство не має жодного стосунку.

Як розповів представник ТзОВ «Стир-Агробуд» адвокат Ярослав Грищенко, слідчий відділ Луцького відділення Нацполіції розслідує кримінальне провадження від 4 квітня за частиною 1 статті 191 Кримінального Кодексу щодо нібито розтрати бюджетних коштів на реконструкції фасаду Боратинської школи.

З його слів, підприємство «Стир-Агробуд», керівником якого є Аркадій Терещук, роботи виконало, а гроші за виконані роботи повністю не отримало (виконали робіт на суму 1,5 мільйона гривень, а отримали з бюджету 1,1 мільйона).

На думку адвоката, підстави внесення провадження до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань фальсифіковані, оскільки ревізію мала б проводити держфінінспекція або експертне відділення, а не лише один спеціаліст.

Після відкриття провадження, з його слів, на керівника підприємства розпочали тиск, викликали його на допити. Після чергового допиту, мовляв, надали всі необхідні документи, які вимагало слідство, але документи «дивним чином зникли». Після цього, зі слів адвоката, матеріали слідства дивним чином фальсифікували, начебто керівництво підприємства не надало потрібних документів, і правоохоронці отримали ухвалу суду на проведення обшуків.

Відповідно до ухвали від 28 травня судді Луцького міськрайонного суду Ковальчука, обшук повинні були проводити у селі Боратин Луцького району за адресою вулиця Шкільна, 62 та Центральна, 15. Слідча СВ Луцького районного відділення поліції ЛВП ГУНП у Волинській області Ірина Ізай раніше подавала клопотання щодо здійснення обшуку у приміщеннях ТзОВ «Стир-Агробуд» з метою вилучення документів, які підтверджували б злочинну діяльність товариства.

На думку слідчого, службові особи Луцької РДА та ТзОВ «Стир-Агробуд» уклали договір про проведення ремонтно-будівельних робіт Боратинської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів всупереч закону «Про публічні закупівлі» та вносять неправдиві дані в акти виконаних робіт КБ-2 та КБ-3, чим вчиняють розтрату та привласнення бюджетних коштів.

30 травня правоохоронці прибули з обшуком на іншу адресу, що, на їхню думку, пов’язана з підприємством «Стир-Агробуд» (вулиця Шкільна, 74, де розташований офіс сільськогосподарського підприємства «Мрія-Старосілля»). Адвокат наголошував, що вони чинять незаконно, але на це ніхто з них не реагував. Під час обшуку в приміщенні діяли співробітники спецпідрозділу КОРД.

Правоохоронці свої дії коментувати відмовилися та порадили журналістам звертатися з офіційним запитом.

Директор ТзОВ «Мрія-Старосілля» Михайло Федчук розповів, що не було жодних підстав для обшуку приміщення. Попри розташування на території села Боратин, «Мрія-Старосілля», з його слів, не має стосунку до підприємства «Стир-Агробуд». Михайло Федчук перебував цього дня у відрядженні у Рівному, де отримав дзвінок від бухгалтера підприємства про те, що поліція проводить обшук. Правоохоронці відмовилися пропустити його у службове приміщення, попри те, що чоловік показував документи. Через деякий час, потрапивши у свій кабінет, керівник виявив повний безлад, розкидані речі та документи, зірвані зі стін картини, здерете килимове покриття. Він підтвердив, що у цей день внаслідок обшуку робота підприємства була паралізована – бухгалтерія не змогла проплатити кошти за засоби захисту рослин. Через зірваний робочий день підприємству завдали, з його слів, суттєвих збитків.

Власник приміщення на вулиці Шкільній, 74, колишній керівник підприємства «Стир-Агробуд» Степан Москвич розповів, що в офіс приїхала група з 15 осіб у балаклавах, перевернула догори дригом речі, в тому числі, понищила його почесні грамоти, не пояснивши, з якої причини. Внаслідок обшуку не пропустили у приміщення їдальні 50 працівників підприємства. Роботу підприємства у цей день повністю паралізували. На його думку, організатори обшуку просто «виконують замовлення». Він наголосив, що під час обшуку демонстративно понищили приміщення і таким чином намагаються чинити тиск на нього та підприємство «Стир-Агробуд».

Обшуки здійснили також безпосередньо в офісі ТзОВ «Стир-Агробуд», що у будівлі сільради на вулиці Центральній, 16 у Боратині. Після завершення слідчих дій відкрити опечатаний кабінет вирішили представники підприємства, викликавши на місце події поліцію.

Всередині кабінету можна побачити розкидані документи та розрізаний сейф. Адвокат Ярослав Грищенко запевнював, що правоохоронцям готові були надати усі необхідні документи.

Степан Москвич повідомив, що напередодні обшуків начальник відділу Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту Економіки Національної поліції України Олександр Грушко викликав його у кабінет та пропонував «вирішити питання» за 200 тисяч гривень. Сьогодні начальник відділу знову телефонував з цією пропозицією, з якою не погодився Степан Москвич. Після цього й розпочалися обшуки у згаданих приміщеннях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Юлія Показати IP 30 Травня 2017 21:12
перший пішов ....а далі призер квартир з грибками ......Луцьксантехмонтаж
КОМЕРС Показати IP 30 Травня 2017 21:13
Зараз жодний бізнесмен не застрахований від візиту працівників управління захисту економіки, які розбомблять офіс, заберуть речі та будуть "кошмарити" працівників. Ну звичайно якщо цей бізнесмен "фінансово не співпрацює з поліцією"!
ще не зовсім свідоми Показати IP 30 Травня 2017 21:15
Шановний степан овсійович при нормальній державі вже мав би право на умовно-дострокове звільнення після десятилітньої відсидки на нарах.
Юридичний Показати IP 30 Травня 2017 21:19
В ухвалі суду ті самі доки, що надані поліції 7 днів тому.
Справедливий Показати IP 30 Травня 2017 22:09
Прпвильно роблять, почали працювати і злодії почали боятись, слава УЗЕ, для них авторитетів немає, неважливо чи це влада чи ті хто порушують закон! ))) злодії нечувайтесь
УЗЕШНІК до Справедливий Показати IP 30 Травня 2017 22:18
УЗЕШНІК відписався!!!
Прокурор Показати IP 30 Травня 2017 22:19
Чиста 162 та 364 КК України в діях поцейських
укачко Показати IP 30 Травня 2017 22:19
власники міняються,а хозяін один-москвич
Микола Показати IP 30 Травня 2017 22:20
Так Львівське керівництво УЗЕ заробляє на ремонт кабінетів чи будинків....нічого не змінилось
VP Показати IP 30 Травня 2017 22:24
Цікаво а що тут робить колишній любомльський прокурор Грищенко? Прокурор уже не прокурор?
Спрпведливому Показати IP 30 Травня 2017 22:25
Це напевно Максименко, його стиль.... і він керував даною спецоперацією!!!!
Іван до Миколи Показати IP 30 Травня 2017 22:31
Так в область по переселенню прислали й Львівське керівництво прокуратури так у них тепер тандем
Справедливому Показати IP 30 Травня 2017 22:33
Що лизнув ти Роман так лизнув
Петьок Показати IP 30 Травня 2017 22:37
Наша полиция уже перещеголяла московских ментов. Полицейская Держава вырисовывается.
777 Показати IP 30 Травня 2017 22:46
Степан Овсійович має подивитись фільм V - значить венддета
Всім Показати IP 30 Травня 2017 22:47
А адвокат часом не той що з прокуратури нагнали три рази за взятку Грішенко Ярослав ?????, тіпа солідно бороду запустив
гагага до Всім Показати IP 30 Травня 2017 23:04
ото ти фантазер
ВВБ Показати IP 30 Травня 2017 22:52
А коли по Грушку будем реєструвати ч.3ст.368 КК України...,обтрусите як грушку
До Всім Показати IP 30 Травня 2017 22:57
Якщо його за хабар та ще й 3 рази то він взагалі красава, бо вас напевно й так нагнали
Бачив Показати IP 30 Травня 2017 23:00
Цікаво. Приїхали на одне підприємство - "касу" не дали. Поїхали на інше - теж не дали. Грушко, учись жити на зарплату
ТТ Показати IP 30 Травня 2017 23:07
усе про УЗЕ. однією гучною справою менше. потрібно шукати інших платників податків. а Москвича ще дніпропетровсько-чернівецькі кадри розуму навчали. не не по-зубах теперішнім усцешникам....нажаль
До бачив Показати IP 30 Травня 2017 23:20
Друже от хто хто а Грушко, на зарплату і живе, просто молодець не пішов на провокацію що пропонували хабар, душить злосинців правильно робить , людина він порядна і чесна
джип за зп? до До бачив Показати IP 30 Травня 2017 23:30
джип вартістю 20 000$ за зп? на фото є чорний кіа.
Бачив до До бачив Показати IP 30 Травня 2017 23:45
Певно, Грушко сам пише. Я повірив і заплакав
Прокурор Показати IP 30 Травня 2017 23:51
Москвіч, Жигуль, Запорожець - все одно. Вкрав то і посидів років 5. Нашлась "мафія" - пастухі з доярками бюджетних коштів.
Цікаво до Прокурор Показати IP 31 Травня 2017 12:23
якщо "пастухІ", то чому не "дояркІ"?
До до бачив Показати IP 31 Травня 2017 00:02
Максименко не заступайся за "подєлніка" і не підводь хлопця під монастир.
Представник бізнесу Показати IP 31 Травня 2017 00:02
Сьогодні в державі заборона на позапланові податкові перевірки, але обшуки на приватних підприємствах по сфабрикованих причинах це уже стандарт, ну-ну, тіштеся... це все тільки зупиняє економіку країни, зменшує можливість створювати робочі місця для волинян...повірте, результатом усього цього буде зменшення сплати податків зі сторони підприємств, які належать власнику, зменшення кількості робочих місць, і можливо-хабар, для якогось високопосадовця, який не відноситься до тих, хто фігурує під час обшуку...а хабар заплатиться тільки тому, що потрібно підприємству працювати, виплачувати заробітні плати, тощо.., нормальне підприємство просто не може стояти, адже під час обшуку часто відбувається вилучення системних блоків, печаток, документів на досить довгий період, не залежно від того чи буде доведена вина, чи ні...тому дуже прикро що після Майдану, під час війни знаходяться люди, які можуть радуватися зупинці роботи підприємств-платників податків, за рахунок яких формується бюджет та економіка нашої України...не сумніваюсь, що бізнесмени цю думку підтримають!!!!
123 до Представник бізнесу Показати IP 31 Травня 2017 15:37
Мораторій на податкові перевірки закінчився, і його не продовжили. А обшуки в порядку КПК це не податкова перевірка, на такі дії й не було мораторію.
Еней Показати IP 31 Травня 2017 00:10
Обнагліли! Порядним людям працювати не дають. Люди працюють податки платять
Олга Показати IP 31 Травня 2017 01:55
Жах......! Повний " безпредєл". Скоро всі хоть трохи мислячі дременуть з цієї країни. Тендера - це в першу чергу низька ціна. А вона досягається в першу чергу за рахунок ( голімих ) малоякісних матеріалів. Тому і все що робиться на день і трошки. Дороги в кращому випадку до першої весни, дитячі заклади - здані під чийсь візит.... і т. д. Державні розцінки на роботи - як знущання над працівником. Повне знецінення праці і ріст непомірний комунальних платежів- основна причина масової міграції. На багатьох підприємствах неможливо набрати людей на роботу. Цілі галузі обезлюднились . А наші доблесні захисники економіки - дестабілізували роботу піприємства, розгромили його як в у фільмі жахів....
Іван Показати IP 31 Травня 2017 10:12
Я скажу так, весь бізнес за бюджетні кошти, конкурси, тендера, кругом одна муть, брехня і злодійство... Тому як би ми не плакали, законно чи не законно діяли працівники поліції, але факт належного освоювання до карманів бюджетних коштів в діях усіх панів, що мав до цього доступ -присутній. Шкода одне, що ці справи далі закінчуються - ПОРІШАТИ...
Сусід Показати IP 31 Травня 2017 11:11
Заказуха одним словом. Людей заказали, а вони не заплатили. От і маєте обиск. Щедрими тре бути. Хотіла певно інша фірма строїти. Перейшли дорогу.
Лучанка Показати IP 31 Травня 2017 13:08
Шкода, що підприємствам, які реально працююь і мають високі результати, у нашій країні не тільки не допомагають, а навпаки - лише перешкоджають працювати. Дане підприємство – одне із передових, воно розвиває Волинь і зокрема Боратин. І саме воно зазнає сьогодні настільки сильного тиску. Обурюють ті варварські методи, які застосовують перевіряючі структури, фактично блокуючи усю роботу. І це при тому, що зараз - розпал робіт.
бандерівець до Лучанка Показати IP 1 Червня 2017 06:49
шо ти чешеш?)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus