USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині 205 багатоповерхівок можуть залишитись без газу

13 Жовтня 2015 10:43
Найгостріша ситуація щодо відключення газу у багатоповерхівках склалась у Луцьку та Луцькому районі, де в більш ніж сотні будинків невизначений стан димових та вентиляційних каналів.

Про це повідомили у прес-службі «Волиньгазу».

У Луцьку керівник ОСББ «Біном», до якого входить будинок на проспекті Перемоги, 10, уже декілька місяців поспіль категорично відмовляється проводити перевірку димових та вентиляційних каналів та надати працівникам ПАТ «Волиньгаз» відповідні акти, чим наражає на небезпеку сотні людей. Адже ці системи життєзабезпечення будинку очищають оселі від смертельно небезпечного чадного газу, який зазвичай виділяється при горінні, з яким пов'язана робота газових приладів.

Без перебільшення - від стану димових та вентиляційних каналів залежить життя та здоров`я мешканців будинків, - стверджують газівники.

Загалом в обласному центрі та Луцькому районі 88 ОСББ, до яких входить близько сотні будинків, не надали до газорозподільного підприємства акти щодо перевірки димовентканалів.

Безпечну експлуатацію та технічне обслуговування домових та вентиляційних каналів житлових і громадських приміщень у приватному секторі забезпечує власник будинку, а у багатоповерхівках – ЖЕКи або ОСББ. «Про виконанні роботи має свідчити спеціальний документ – акт на перевірку димовентканалів. Один з примірників якого треба надати в газове господарство. Інакше «Волиньгаз» не має права постачати газ до будинку, адже це небезпечно для усіх мешканців дому», - пояснив перший заступник голови правління - головний інженер «Волиньгазу» Сергій Галянт.

Перевірку і очищення цих споруд не виконує ПАТ «Волиньгаз». Дозвіл на такі роботи мають лише спеціалізовані підприємства, які одержали на це ліцензію, а замовники самі повинні сплачувати за їхні послуги.

Аби не залишитись взимку без газопостачання, до настання холодів всім споживачам газу необхідно потурбуватися про свою безпеку та здоров’я і

перевірити стан системи вентиляції і димоходів житлових приміщень.

Довідково: За період підготовки до опалювального сезону фахівці ПАТ «Волиньгаз» обстежили майже тисячукілометрів газопроводів, та більш ніж 85 тисяч квартир. Проведено також капітальний ремонт п’яти будівель ГРП та замінено запірно-регулююче обладнання на 11 об’єктах газо- регуляторних пунктів. Для забезпечення швидкого реагування на надзвичайні ситуації повністю укомплектовано 16 бригад аварійної служби газу 104, які працюють цілодобово і без вихідних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ольга Показати IP 13 Жовтня 2015 15:33
Правильно, відключайте їх якщо не хочуть пускати, щоб перевірити справність приладів, а то потім новина за новиною про нещасні випадки ((
Лучанин до Ольга Показати IP 13 Жовтня 2015 20:42
Пускати кого, Волиньгаз? Ніколи! Їх криві руки до свого обладнання не допущу ніколи - життя дорожче! А якщо відключать то і плакати не буду - перейду на електрику, там вибір ширший. Вже в цій статті вони суперечать самі собі. Вон ганяють людей за актами перевірки стану димових та вентиляційних каналів, хоча зараз самі ікажуть що їх повинні перевіряти ОСББ та ЖЕКи, тобто саме ОСББ та ЖЕКи повинні надавати акти, а не споживачі. Якщо я ставлю економнішу в рази газову колонку чи плиту (підвищується економія газу та безпечність) замість старої аварійної та неекономної, вони хочуть з мене здерти три шкури за заміну. Це правильно? Для чого діяти навпаки? От тому і не пущу! А перевірити канали завжди будь ласка, якщо це не Волиньгаз, або як там він називається. Самі ж газовики до цього і довели своїми діями.
Ігор С. до Лучанин Показати IP 14 Жовтня 2015 20:05
сам хоч поняв шо понаписував? брєд якийсь. нормально пояснили - неперевірена вентиляція загрожує здоровю і тому її треба перевірити і прочистити щоб часом ти не відкинув копита... при чом тут волиньгаз?
Лідія Показати IP 13 Жовтня 2015 16:10
бо ОСББшники собі людські гроші в карман поклали, а на роботу болт забили бо жаль грошики назад віддавати і чистити канали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus