USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гуманітарна катастрофа у волинських освітян

4 Січня 2014 15:00
Мешканці селища Жовтневе на Волині споглядають гуманітарну катастрофу вже понад 10 років, інформує Нововолинськ діловий.

Це колишня школа №9 - гордість і окраса шахтарського селища. Урочисто відкрили її 1955 року. Тихцем закрили 2012-го. Причина - оптимізація навчально-виховного процесу. Трапилося це з ініціативи Олександра Моренка - тодішнього начальника відділу освіти, що діє при виконкомі Нововолинської міськради, йдеться у повідомленні.

Триповерховий корпус не опалювався років зо десять. Там давно вже й батареї повідрізали. Стан стін, стелі і підлоги складно собі уявити.

У двоповерховій будівлі опалення немає понад два сезони.

Оптимізували пан Моренко із заступником міського голови паном Сторонським і міжшкільний навчально-виробничий комбінат, і дитячо-юнацький центр, і ще багато дечого. Мали на це благословення міського голови й депутатів Нововолинської міськради. У ДЮЦ скорочення гуртків і педагогів було мінімальним - завдяки резонансній акції протесту викладачів і батьківської громадськості. Ну, а "оптимізована" школа в Жовтневому виглядає як страхітлива повоєнна руїна.

2000 року школи №9 і №10, що поряд, об'єднали у цілісний навчальний комплекс і перейменували у Нововолинську загальноосвітню школу №8. Директор цього реорганізованого закладу Владислав Буткевич є депутатом міської ради кількох скликань. Через брак фінансування, на який звично нарікають усі керівники-освітяни, та через зменшення кількості учнів пан Буткевич поступово перевів усі класи у 2-поверхове приміщення колишньої десятої. А величезна будівля колишньої дев'ятої лишилась без опалення й навіть без нагляду! Там спокійнісінько ночували бомжі, кололись наркомани, пиячили всі місцеві забулдиги. У спорожнілих кабінетах іще й досі лежать смердючі матраци, шприци, розбиті пляшки.

Одного разу навіть пожежників довелося викликати. Вигоріло декілька приміщень у закинутій школі.



Наталя Камишникова
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Селище Жовтневе Показати IP 4 Січня 2014 15:42
Це селище з розваленою школою відноситься до Нововолинська, а у В-В районі теж є селище з такою назвою.
Анонім Показати IP 4 Січня 2014 15:53
Заголовок НУ ПРОСТО В ЦІЛЬ....
колега Показати IP 4 Січня 2014 18:36
Молодець, Наталя!
Партия психов Показати IP 4 Січня 2014 18:42
Наш а теперь и Ваш,господа Борюсюк.нашими усилиями показывает что с вами всеми будет в скором будущем.Мы хвалим его поем ему песни молимся и за его помошьника царя усатого таракана...Он славит нашу партию мы за то что так было везде,всегда и ура ура ему.
Анонім Показати IP 4 Січня 2014 19:07
Там уже роки два повна .... КАТАСТРОФА. (Маю на увазі саме "Волинських освітян")
apis Показати IP 4 Січня 2014 19:27
Ещё много чего надо уничтожить,что коммунисты понастроили.Правильной дорогой идёте товарищи...
Нормальний Показати IP 4 Січня 2014 20:51
Геть як на євромайдані...
не рентабельний Показати IP 5 Січня 2014 07:43
А в Сенкевичівській школі-інтернаті Клімчук шукає "рентабельності", ніби освітні заклади спеціалізуються на виготовленні склопакетів чи бють олію з ріпаку. Відколи це освіта мала стати рентабельною і що це за нове відкриття від Іоанна чи то, ба, від Бориса? Комусь приміщення впало в око? Так званий губернатор вже по "рентабельності" вже давно переплюнув Остапа Бендера.
Анонім до не рентабельний Показати IP 5 Січня 2014 13:27
поки будуть керувати хомичі, таранчуки, богдановичі, марчуки буде вам ще довго в освітян катастрофа, як кара Божа якась
Анонім до Анонім Показати IP 5 Січня 2014 13:33
хомич - це еліта нації, майбутнє нашої держави, розкричалися тут городські, та людина з полісся ще більше може зробити ніж з города! І любовніци в нього нема, як всі кажуть.! І в Таранчука нема.
1 до Анонім Показати IP 5 Січня 2014 22:44
Нормальні хлопці, могли б і завести.
Анонім до 1 Показати IP 9 Січня 2014 18:11
їм один з одним не погано

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus