USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині незаконне б/в обладнання з Польщі хотіли збути за 600 тисяч

24 Березня 2014 09:36
Співробітники Ягодинської митниці Міндоходів зупинили спробу незаконного переміщення обладнання для громадських робіт, повідомили у прес-службі відомства.

Працівники Управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Ягодинської митниці Міндоходів зупинили спробу незаконного переміщення обладнання для громадських робіт загальною вартістю майже 600 тисяч гривень.

Як стало відомо, громадянин України, прямуючи з Республіки Польща до України, перетнув м/п «Ягодин» та для подальшого митного оформлення обрав м/п «Нововолинськ».

В зоні діяльності м/п «Нововолинськ» громадянином України була подана митна декларація типу «ІМ40ДЕ», згідно якої товар 2000 року випуску перебував у використанні, а загальна вартість його складає 10 тисяч євро.

Однак, на підставі акту товарознавчого дослідження було встановлено, що в експлуатації дане обладнання для громадських робіт не перебувало, фактичний рік випуску – 2014, а загальна вартість складає 44,6 тисяч євро (станом на 13.03.2014 року по курсу НБУ –це 575,5 тисяч гривень).

Таким чином, громадянин України порушив вимоги ст.472 Митного Кодексу України – не задекларував вищевказаний товар, тобто не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей щодо року випуску, експлуатації, та вартості товару, що підлягають обов’язковому декларуванню.

Довідково: митна декларація типу «ІМ40ДЕ» - це режим імпорту випуску для вільного обігу за додатковою декларацією до попередньої митної декларації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus