USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині переписують протоколи поза межами виборчих дільниць

27 Жовтня 2014 16:39
Всього за час виборчої кампанії на Волині зафіксували 71 факт порушення. Зі слів спостерігачів ГМ «ОПОРА», суттєвих порушень, які б ставили під сумнів результати виборів, поки що не виявили. Як і не зафіксовано фактів підкупу виборців.

Про це стало відомо під час прес-конференції ГМ «ОПОРА» сьогодні, 27 жовтня.

Активісти кажуть, що 65 % явка виборців – очікувана. Непередбачених ситуацій, спроб зірвати вибори в області - не було зафіксовано.

Так, мали місце поодинокі випадки перешкоджання роботи спостерігачів, незнання законодавства. Члени виборчих комісій не хотіли видавати копії протоколів, лише після публікацій у ЗМІ міняли свої погляди.

У Ковелі протоколи підписували до його заповнення. Про це вже повідомили в правоохоронні органи. Також були спірні випадки на спецдільницях, де людям видавали по 2 бюлетені, хоч вони мали реєстрацію відмінну від мажоритарного округу, де голосували.

Так, в санаторії «Пролісок» голосував киянин. Та, як з’ясувалося, таке роз’яснення комісії отримали від ЦВК.

Були випадки фотографування бюлетенів виборцями.

Та буквально щойно стало відомо про масове переписування протоколів поза межами дільниць. Зокрема, ОПОРА оприлюднила відео масового переписування протоколів в
приміщенні ОВК №19.
Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, підробка виборчих документів карається від 5 до 7 років позбавлення волі.

Також спостерігачі ОПОРИ зафіксували такі порушення в 23 виборчому окрузі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2014 17:27
Выборы прошли честно и прозрачно...:)
дончак до Анонім Показати IP 27 Жовтня 2014 20:21
коментар було видалено
Дончанин до дончак Показати IP 27 Жовтня 2014 21:00
Ты малость перепутал как ник, так и автора приведенных слов, так как они звучат следующим образом: "В рамках лучших традиций западной дерьмократии" Как думаешь, почему Порошенко молчит о том, что у него украли при подсчете голоса?
Туристка Показати IP 27 Жовтня 2014 20:51
Порушень в роботі ДВК настільки багато, що досить щоб кожного посадити на пару літ і визнати більшість підрахованих голосів не вірними.Але всі роблять на швидку руку,щоб швидше попасти додому,хоч держава і роботу оплачує і вихідний на відпочинок дає. Ганьба!
Анонім до Туристка Показати IP 27 Жовтня 2014 21:04
Или потому, что могут прийти и засунуть в урну с мусором?
знаючий Показати IP 27 Жовтня 2014 21:49
До ОПОРИ. якщо ви такі справедливі спостерігачі, то внесіть пропозицію до ЦВК щодо покращення протоколів, забрання з них тупорилих граф. І взагалі переписування відбувається через те що члени ОВК свого часу нормально НА КОНКРЕТНИХ ПРИКЛАДАХ не роз'яснили як потрібно їх заповнювати!!!!
до того ж до знаючий Показати IP 27 Жовтня 2014 22:03
основні помилки не в цифрах самого голосування а кількості виписаних протоколів та на рахунок спостерігачів
Дончанин до до того ж Показати IP 28 Жовтня 2014 00:39
Давай без обид., ибо я, понятное дело, реально не в курсе ситуации на ваших ДВК. Однако, просто сравни результаты опросов перед выборами и результаты, зафиксированные в процессе выборов, и реши сам, какие из этих результатов - ВРАНЬЕ.
ЦВК Показати IP 28 Жовтня 2014 10:20
Волынь проголосовала 100% за партию войны яценюка. Значит мало гробов получили и инвалидов безруких, безногих и психических. Хочется еще. Значит, получите

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus