USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

На Волині прихильники УПЦ побили прихожан ПЦУ. Відео

2 Травня 2019 12:54
У селі на Маневиччині жорстоко побили двоє людей. Причиною стали церковні розборки. Після того, як громада села Четвертня проголосувала за перехід у ПЦУ і більшість селян висловилася проти Московського патріархату, вночі під храмом сталася бійка.

Прихильники УПЦ МП побили 64−річного Миколу Підвального і 70−річного Василя Довгана, які є членами ініціативної групи, що збирала підписи за підтримку ПЦУ, і ввечері вирішили пройтися до храму глянути, чи все там в порядку, повідомляє Перший.

За словами старости села Ольги Махновець, про те, що біля сільської церкви б’ють людей і чути крики, о 00.30 год. їй повідомила телефоном односельчанка.

"Ми прибігли до церкви, побачили там групу людей, чоловік зо 30−ть. До мене тут же кинувся один чоловік з погрозами. Усі кричали. Там же, у натовпі під церквою, я побачила двох чоловіків, Миколу Підвального і Василя Довгана, уже побитих, з синяками. Як на мене, то все схоже на провокацію, бо всі події знімали неповнолітні на камери. На запитання, нащо вони це роблять, діти відповіли, що їм так сказали батьки, щоб викласти потім в Інтернет. Батюшка викликав поліцію. Прихильники Московського патріархату запевняють, що хтось хотів напасти на нібито їхнє майно. Хоч ці чоловіки не зривали замків, не чіпали дверей, вони просто сиділи на лавці під дзвіницею", − зазначає Ольга Махновець.

Василь Довган та Микола Підвальний наразі перебувають у лікарні в Маневичах.

Як розповіла дружина Миколи Підвального Степанія Підвальна, її чоловікові стало зле, коли він повернувся вночі додому. Крутилася голова і боліли ребра, тому вони звернулися до лікарів.

"Того дня у нас були збори в селі. Пройшли вони спокійно, культурно. Громада зібралася і висловилася за перехід в ПЦУ. Мій чоловік дуже переймався церквою. Він входив в ініціативну групу за перехід в ПЦУ, ходив збирав підписи. Увечері був неспокійний, переживав, чи не станеться чого. Сказав, що вийшов покурити, а сам, очевидно, пішов до Василя Довгана. Той теж входив до цієї групи. Удвох вони вирішили пройтися увечері біля церкви, подивитися, чи не виносять чого з храму, бо ж різне вже чули із інших сіл. От і пішли. Зайшли ззаду через хвіртку, сіли на лавці під дзвіницею і говорили тихенько. Аж тут у ворота заходять люди. В основному – родичі і батьки інших батюшок Московського патріархату (з нашого села кілька людей є священиками МП). Ці два старички сидять, а ті їх стали бити", − каже Степанія Підвальна.

Із ситуацією розбираються правоохоронці.

Відео − ВолиньPost.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
33ий Показати IP 2 Травня 2019 13:00
Задрали ще одні мародери. Пів 1 ночі просто сиділи на лавці біля дзвіниці??? та ну?? зорі рахували млять. Ви з тою церквою вже мозгі втратили! Продажні!
Ганьба! до 33ий Показати IP 2 Травня 2019 13:16
Підтримую, займаються елементарним віджаттям нерухомості й фарисейством.
@## до 33ий Показати IP 2 Травня 2019 13:27
І не кажи. Ті московські вилупки хотіли щось з церкви винести вночі, а дідусі стали випадковими свідками наруги над святинею, от і постраждали.
33ий до @## Показати IP 2 Травня 2019 15:22
Шпані настільки всеодно на церковні діяння, що навіть уявити важко. А чого лазити в пів 1 ночі, це вже питання інше! Я сам за створення ПЦУ, але не шляхом віджиму діючих церков.
ігор луцький Показати IP 2 Травня 2019 13:54
Нелюди.Гірше звірів.
Лучанин Показати IP 2 Травня 2019 14:33
Нікого не хочу образити, але щодо прихожан УПЦ МП, не знаю Вас як людей, бо ніколи не стикався, але знаю одне, як патріоти УКРАЇНИ Ви повне лай*о і на вас всі ставки роблять з росії. І непросто так декілька років тому Гундяєв їздив Україною, до Вас, як прихожан, йому було всерівно, він як агент путіна визначав, звідки можна розпорчинати агресію проти України
Анонім до Лучанин Показати IP 2 Травня 2019 23:16
повний неонацист?
Реаліст Показати IP 2 Травня 2019 17:42
Те, що ПЦУ є політичним проектом Порошенка - ні в кого не викликає сумнівів. А УПЦ була до путлера, є зараз, і буде тоді, коли путлер ноги протягне. І тільки вкрай зомбовані порошенківською пропагандою можуть проводити паралель між УПЦ і злобним карликом. Можливо, ті, хто ходить в УПЦ в біді виявляться більшими патріотами України, ніж ті, хто переметнувся до ПЦУ. Час покаже.....
12345 Показати IP 2 Травня 2019 19:42
Дивітсся Київо Печерську лавру, після пожежі відбудував Іван Мазепа. А настоятель лаври цілує руки путіну, і читає анафему Мазепі.
12345 Показати IP 2 Травня 2019 19:48
Тількі українці пам'ятають Мазепу. А московські посів які нього придбали анафемі вже давно всі забули. То хто був правий?
Я Показати IP 3 Травня 2019 13:49
Церква, храм - це надбання і власність прихожан. Всяке надбання повинно бути захищене. Захистити може тільки громада. Представляти громаду може її більшість. А більшості зобовязана підпорядковуватись меншість. Більшість - це 50%+1. Дорогі мої , примиріться! Не руйнуйте, не грабуйте , бо з нечеснонажитого а ні долі ,а ні слави не здобудете. Амінь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus