USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині з підозрою на грип померло 4 людини

1 Лютого 2016 16:00
За період епідсезону на Волині померло з підозрою на грип 4 особи – у місті Луцьку та в Горохівському й Луцькому районах. У двох з них підтверджено вірусологічно пандемічний вірус А(H1N1).

Про це сьогодні, 1 лютого, повідомили у прес-службі головного управління держсанепідслужби області.

За станом на 1 лютого 2016 року захворюваність грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями серед населення області залишається на високому рівні, епідемічний поріг перевищено в 2,5 рази.

Волинська область перебуває на 6 місці по рівню захворювань в Україні. Перевищено епідемічні пороги в містах Луцьку на 43,1%, Луцькому, Горохівському, Камінь-Каширському, Ківерцівському, Ковельському, Любомльському, Старовижівському районах – більш як у 2 рази. Також за останній тиждень перевищено епідемічні пороги в Любомльському, Любешівському, Шацькому та Іваничівському районах. На даних адміністративних територіях запроваджуються додаткові протиепідемічні заходи, в тому числі органами місцевих адміністрацій застосовуються обмежувальні заходи. В зв’язку з високим рівнем захворюваності тимчасово призупинене навчання в загальноосвітніх школах та в дошкільних навчальних закладах (всього 534 заклади, з них 395 шкіл, 115 дошкільних навчальних закладів та 24 позашкільні дитячі заклади) в містах Луцьк, Нововолинськ, Ковель та майже у всіх районах, окрім Рожищенського, Старовижівського та Любешівського.

Проводиться моніторинг захворюваності в середніх навчальних закладах, ПТУ області. У жодному з них навчання не припинялося, так як відсоток хворих не перевищує 10-12%. У вищих навчальних закладах – канікули.

За даними четвертого тижня 2016 року захворіло на ГРВІ 15730 осіб, що в 1,3 рази більше третього тижня.

Протягом четвертого тижня госпіталізовано – 553 хворих ( проти 366 за попередній тиждень), з них 315 (57%) – діти до 17 років. Кількість випадків тяжких гострих респіраторних інфекцій протягом четвертого тижня зросла більш як вдвічі (148 випадків проти 68).

Слід відзначити, що з початку епідсезону 2015-2016 років захворіло на грипоподібні інфекції та ГРВІ – майже 90 тисяч осіб (7% від числа жителів області), з них більше 50 тисяч дітей до 17 років, або 22 % дитячого населення. За цей же період госпіталізовано майже 3 тисячі хворих, 70% з яких діти до 17 років.

За період епідсезону померло з підозрою на грип 4 особи ( м.істо Луцьк, Горохівський та Луцький райони), всі дорослі, у двох із них підтверджено вірусологічно пандемічний вірус А(H1N1).

Лабораторією ДУ "Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" з початку епідсезону проведено вірусологічних обстежень у 110 хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип. За результатами виділено від 13 хворих вірус грипу типу А(H1N1), який є домінуючим в епідсезоні 2015-2016 рр.

З 40 тижня 2015 року (початок епідемічного сезону грипу) Держсанепідслужбою області проводиться щотижневий оперативний моніторинг епідемічної ситуації щодо захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями, а з моменту загрози ускладнення епідситуації – щоденний моніторинг.

Запроваджено щоденний моніторинг епідемічної ситуації в дитячих навчальних закладах районів та міст області, профтехучилищах, середніх та вищих учбових закладах для своєчасної діагностики епідускладнення в цих закладах та прийняття обмежувальних заходів щодо запобігання поширенню інфекції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олекса Вільний Показати IP 1 Лютого 2016 16:24
Єпідемія триває, як ми знею боремось????
зомбі-ефект Показати IP 1 Лютого 2016 22:31
боремося, аптеки штурмуючи.... ми боремося,а хтось заробляє на цьому!
небайдужа Показати IP 1 Лютого 2016 23:59
стільки хворих і дуже багато діток ((( можливо карантин буде ще тривати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus