USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Усі волиняни, які за минулі три місяці померли від COVID-19, були нещеплені

3 Серпня 2021 18:07
На Волині один з найнижчих показників вакцинації. Натомість медики констатують, що пацієнти, які поступали на лікування в медзаклади за останні три місяці з тяжкими формами перебігу та ті, хто помер від COVID-19, були нещеплені.

Про це йшлося під час брифінгу щодо перебігу вакцинальної кампанії.

Зокрема, згідно з інформацією ОДА, на Волині було здійснено 106 840 щеплень, 41 857 осіб отримали дві дози вакцини, проте – це надто низький показник, зауважив голова ОДА Юрій Погуляйко.

«Прикро констатувати, але на Волині – одні з найнижчих показників вакцинації в Україні. На сьогодні проведено 106 тисяч щеплень, але це мала цифра і ми не зможемо подолати той етап, який прогнозують експерти. Вони говорять, що в серпні-жовтні буде жахлива ситуація», – зазначив він і нагадав, що єдиний ефективний захист від коронавірусу – щеплення.

Закликав вакцинуватися і голова Волинської облради Григорій Недопад.

«Пандемія змусила нас перелаштувати життя і легше не буде. Особи невакциновані будуть обмежені в пересуванні у Європі, а потім, мабуть, і в Україні. Я особисто переконався, що на спецмедбазах вакцини достатньо. Будь ласка, не ігноруйте. Найменше, що ви можете зробити для себе і своїх близьких, – це вакинація. Так ви зменшите вірогідність, що будете носієм цієї хвороби. Я сам вакцинований», – наголосив він.

Читати ще: На Волині COVID-19 обігнав онкологію за причинами смертності

Як повідомила головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко, відповідно до результатів проведених досліджень, за останні три місяці всі летальні випадки від коронавірусної інфекції були серед невакцинованих осіб.

«Ми проаналізвували захворюваність. Всі важкі хворі і летальні випадки – не щеплені особи. Ми проаналізували історії хвороб важких хворих за останні три місяці, коли було небагато ніби захворювань, і виявили, що 99,9% випадків – це нещеплені особи. Лише один хворий був щеплений однією дозою вакцини. Всі летальні випадки за останні три місяці – нещеплені волиняни. Тому кожен обирає сам, чи йому захистити себе, вакцинуючись», – наголосила вона.

Нагадаємо, на Волині очікують нову хвилю спалаху коронавірусної хвороби, яка може припасти на кінець літа – початок осені.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 3 Серпня 2021 18:48
далі будуть вмирати щеплені
Анонім до скептик Показати IP 4 Серпня 2021 06:17
Хіба що ви їх зібрались вбивати...
Правда. Показати IP 4 Серпня 2021 08:28
Виходячи з назви статті, провакциновані житимуть вічно!)
Лучанин Показати IP 6 Серпня 2021 09:41
І це логічно. Оскільки масова вакцинація розпочалась весною. Тобто щеплено було невеликий відсоток людей. Він і зараз невеликий. Але заради справедливості, один чоловік (а може й більше?) помер після щеплення. Мав високу температуру і низьку сатурацію. Був сюжет з дружиною померлого. Ковід у нього не діагностували :( От і не попав до статистики.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus