USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

На «Ягодині» «накрили» автівок на мільйон гривень

7 Серпня 2008 14:29
Викрито канал незаконного переміщення через митний кордон легкових автомобілів. Інформацію про можливе порушення митних правил співробітники податкової міліції одержали з оперативних джерел. Про це 6 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Автомобіль марки «Вольво» співробітники податкової міліції разом із представниками митниці та Любомльського МВ УСБУ у Волинській області затримали після проходження ним митного контролю на посту «Ягодин». За інформацією УПМ ДПА у Волинській області, громадянин Т., котрий керував авто із партією контрабандних джипів, пред’явив документи на вантаж, що мали переконати – імпортовані автомобілі призначаються для ринку країн Північної Америки, а відправник-експортер – приватна фірма із Республіки Панама.

Проте прискіпливе око правоохоронців зафіксувало ознаки, що свідчили про протилежне: їздити новенькими джипами мали б європейці. У цьому переконували прилади, зовнішнє оформлення автівок та супровідна документація.
Не залишалося сумнівів, що відповідальні особи любомльського підприємства використали документи із неправдивими даними про походження і вартість транспортних засобів та уникнули в такий спосіб оподаткування. Ухилення від сплати ПДВ, мита та акцизного збору в цьому випадку сягає 800 тисяч гривень.

Допоки триває розслідування, сім новеньких авто вартістю близько мільйона гривень зберігаються на Ягодинській митниці. А слідчий відділ Управління податкової міліції ДПА у Волинській області за фактами ухилення від сплати податків та підробки документів порушив кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 212, частиною 1 статті 358 КК України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus