USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На «Ягодині» затримали хромовий ангідрид

21 Вересня 2010 16:44
Працівники Держекоінспекції в пункті пропуску через держкордон на автотерміналі «Ягодин» затримали автомобіль, який транспортував хімічну речовину – ангідрид хромовий.
Загальна вага вантажу – 1024 кілограми. Він транспортувався з Польщі до Дніпропетровська.
Причина затримання – відсутність дозволу на ввезення цієї речовини на територію України. Про це повідомили у прес-службі Держекоінспекції.
Довідка. Ангідрид хромовий (CrO3) – хімічна речовина першого класу небезпеки. Використовується для отримання хрому електролізом, електролітичного хромування. У якості сильного окислювача використовується також в органічній хімії, лабораторній практиці. Хромовий ангідрид – дуже активна речовина, здатна спричиняти при взаємодії з органічними речовинами загоряння і вибухи. При потраплянні на шкіру викликає сильне подразнення, екземи, дерматити, а також може спровокувати розвиток раку шкіри. Дуже шкідливе потрапляння в дихальні шляхи парів хромового ангідриду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus