USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

На річці Стир затримали браконьєра з вибухівкою. ФОТО

10 Травня 2011 12:37
У Маневицькому районі Волині 7 травня затримали браконьєра, який ловив рибу за допомогою вибухівки.

Інспектори-екологи б’ють на сполох - останнім часом для незаконного видобутку риби волинські браконьєри все частіше використовують не тільки сітки, електровудки, а й вибухівку, використання якої призводить до знищення плідників і молоді та підриває кормову базу водойми.

Так 7 травня на річці Стир біля села Копилля Маневицького району рейдова група у складі держекоінспекторів і правоохоронців затримала жителя села Боровичі. Той на рибогосподарському водному об’єкті ловив рибу із застосуванням вибухових пристроїв кустарного виробництва.

Браконьєр таким чином зловив 107 екземплярів риби, і завдав збитків рибному господарству України на суму 1887 грн. Їх браконьєр змушений буде заплатити державі.

Незаконні знаряддя лову та вибухівку правоохоронці вилучили.

Цього порушника планують притягнути до кримінальної відповідальності. На цього можуть накласти штраф у розмірі 3400 – 6800 гривень, або ж позбавити волі на три роки, з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних живих ресурсів.


Довідково:

У Державній екологічній інспекції у Волинській області і Головному державному управлінні охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Волинській області, при виявленні випадків загибелі риби, браконьєрського лову, особливо із застосуванням електроструму та вибухівки просять терміново повідомляти у Держекоінспекцію у Волинській області (Луцьк, вул. Степана Бандери, 20, тел. (0332) 72-33-96), Волиньдежрибоохорону (Луцьк, вул. Товарова, 11, тел. “гарячої лінії” (0332) 24-35-77, 067-360-78-40) або в найближче відділення міліції, місцеві органи самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Spaceman Показати IP 10 Травня 2011 12:46
Штрафу мало. Потрібно було йому ту вибухівку в зад засунути і підірвати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus