USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На ринку в брудному холодильнику з оселедцем жили мухи

11 Липня 2011 18:01
На ринку у місті Любомлі виявили порушення правил торгівлі оселедцем, крупами, овочами та консервованими товарами, а також антисанітарію в місці продажу та зберігання продуктів харчування.

Такі порушення виявили під час чергового рейду-перевірки, проведено з метою попередження масових отруєнь у рамках профілактичної операції «Берег – 2011» працівниками ветміліції спільно зі співробітниками Любомльського РВ УМВС України у Волинській області, районної санітарно-епідеміологічної станції та райдержадміністрації на ринку в місті Любомлі, - повідомили у ВЗГ УМВС України у Волинській області.

Також перевіряльники виявили відсутність необхідних супроводжуючих документів, які вказують на походження товару.

Овочі та крупи лежали на забруднених прилавках, а оселедець, наполовину заморожений, був у бруднющому холодильнику, куди встигли потрапити мухи.

Також у продажу були виявлені консервовані товари, термін придатності яких уже давно минув.

Продавець Галина Н. коментувати антисанітарні умови та відсутність необхідних документів відмовилася.

Правоохоронці склали адміністративний протокол згідно зі ст. 107 (Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог) КУпАП і винесли постанову та припис про тимчасову заборону торгівлі до усунення виявлених недоліків.

Подібні умови продажу товарів харчування неодноразово фіксували і на ринках Луцька.

У Луцьку та Любомлі працівниками ветміліції перевірено 27 торгових місць, із них 3 магазини. Обмежено з в обігу 199 кілограмів неякісної продукції. Притягнуто до адміністративної відповідальності 10 осіб.

Всього за перше півріччя 2011 року працівниками відділу ветеринарної міліції УМВС України у Волинській області перевірено 97 торгових точок. Виявлено 86 порушень у сфері торгівлі та обмежено в обігу 1638 кілограмів неякісної і небезпечної продукції, сировини тваринного походження, на яку на момент перевірки були відсутні ветеринарні документи, що підтверджують походження, якість та безпеку товарів, і термін придатності якої не зазначено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 11 Липня 2011 18:11
Ну мухам теж десь жити треба, а в холодильнику ще й харч є. Красота! Чого до тих мух докулупались?
дуст Показати IP 11 Липня 2011 23:39
негайно влада має затвердити в ВР прожитковий мінімум для мух. А то пенсіонери вимирають, а мухи жирують на дорогих продуктах. Вперед "Рідна Волинь".
??? Показати IP 12 Липня 2011 15:12
А в супермаркетах, треба розуміть, значить, усьо в порядку...Там взагалі мишей знаходили в курах-гріль.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus