USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Світязі піймали браконьєрів

19 Липня 2011 10:47
Трьох браконьєрів затримали державні інспектори Волиньдержрибоохорони увечері 12 липня на озері Світязь Шацького району Волині.

Як повідомили 19 липня у Волиньдержрибохороні, Рибінспектори виявили, що троє громадян - Корнелюк І.М., Шклярук С.В. та Узун П.С. – шістьма сітками ловили рибу дерев'яного човна на озері Світязь, поблизу села Пульмо Шацького району. Там їх і затримали інспектори.

Браконьєри виловили цінні породи риби - 7 екземплярів щуки, 92 - плітки, 1 - лина, 47 – окуня, 5 – сомика. Всього браконьєри наловили 5 кілограмів риби.

У Волиньдержрибохороні повідомляють, що таким незаконним виловом риби порушники заподіяли збитків рибному господарству України на суму 1709 гривень і 50 копійок.

Сітки у браконьєрів вилучили, а на них самих склали адміністративні протоколи.

Відповідальність за таке правопорушення передбачена ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали по цих правопорушенях передано до Шацького райсуду для притягнення браконьєрів до відповідальності.

За вказані дії передбачена адміністративна відповідальність та штраф в розмірі від 340 до 680 грн., з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів. Окрім штрафу браконьєри будуть зобов'язані відшодувати завдані державі збитки, внаслідок незаконного вилову риби на суму 1709,50 гривень, - каже Провідний юрисконсульт Волиньдержрибохорони Андрій Лапків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юрий Показати IP 19 Липня 2011 16:31
Браконери є і на Гряді це ті рятувальники що біля бази Приватбанку стоять, я сам бачив як вони в 7:00 годин ранку з сітки рибу в торбу витягали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus