USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Україні від правосуддя переховувався польський Остап Бендер. ФОТО

20 Січня 2009 11:11
Прикордонники Луцького загону разом зі співробітниками міліції затримали 34-річного громадянина Польщі, який не мав документів та два роки проживав в Україні нелегально. Як з’ясувалося пізніше, за чоловіком тягнеться шлейф злочинів, вчинених в обох державах,  –інформують 20 січня «Волинські Новаини».
За повідомленням ВЗГ УМВС у Волинській області, історія аферистичних діянь поляка на території Україні розпочалася ще на його батьківщині. У середині 2006 року Кшиштоф Кшебетке познайомився у Варшаві з молодою лучанкою.
Дівчина багато йому розповідала про свій рідний край. У той час уже раніше судимий чоловік знову переховувався від правоохоронних органів. Із розповідей жительки Луцька поляк зрозумів, що Україна краще підійде для його подальшої діяльності, а також стане чудовим місцем, де можна затаїтися.
У вересні 2006 року 34-річний Кшиштоф приїжджає до Луцька. Цікаво, що фактів перетину кордону ні польськими, ні українськими прикордонниками не зафіксовано. Можна лише здогадуватися, яким чином панові Кшебетке вдалося потрапити до нашої держави. Проживши в обласному центрі декілька місяців, поляк вирішує поїхати підкорювати столицю. У Києві він живе трохи більше року, а потім знову повертається до Луцька.
Цього разу особа епатажного, жвавого та веселого поляка зацікавила працівників органів внутрішніх справ. Під час зустрічі з ним правоохоронці попросили показати документи. Спочатку Кшиштоф відбріхувався, розповідав усілякі неймовірні історії про те, що зараз при собі він не має жодного документа. Та згодом чоловік зізнався, що вони у нього взагалі відсутні.
Тоді працівники міліції затримали його, склали адмінпротокол про незаконне перебування на території держави, після чого він сплатив штраф близько 600 гривень. Подальшу долю громадянина Польщі вирішив суд, який постановив примусово видворити пана Кшебетке до Республіки Польща. І вже 13 січня затриманого з Пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства доправили до КПП Державної прикордонної служби України «Ягодин-авто» у супроводі працівників міліції.
Хоча у правоохоронців є підозри щодо причетності Кшиштофа до багатьох фінансових афер, проте жодних прямих підтверджень цього немає. Можливо, цей персонаж не привернув би до себе стільки уваги, але список його подвигів на батьківщині вражає. Міліціонери спільно з оперативно-розшуковим відділом Луцького прикордонного загону звернулися каналами Інтерполу до своїх закордонних колег із проханням надати інформацію про цю особу. Виявилося, що Кшебетке перебуває у розшуку з 2000 року. Його підозрюють у скоєнні 4 злочинів: крадіжка з проникненням, приховування доказів, злочин проти сексуальної свободи та моралі, примушування до заняття проституцією.
Взагалі Кшиштоф свою злочинну кар’єру розпочав ще 1994 року. Лише протягом чотирьох років йому було пред’явлено обвинувачення щодо скоєння 9-ти злочинів. Це 3 факти шахрайства, кредитне шахрайство, незаконне отримання кредиту, крадіжка з проникненням, крадіжка спільного майна, незаконне заволодіння транспортним засобом, неповага до держслужбовця. Санкція перелічених статей передбачає позбавлення волі до 10 років. Є підстави вважати, що цей перелік можна доповнити ще декількома десятками правопорушень, однак, на жаль, поки що немає прямих доказів, які б вказували на особу пана Кшебетке.
Працівникам міліції також вдалося з’ясувати, що поляк не одружений. Зі своєю сім’єю чоловік уже давно втратив зв\'язок, його підтримувала лише одна бабуся. Про інших членів родини нічого не відомо. Однак Кшиштофа не дуже засмучував цей факт.
На Україні, за свідченнями очевидців, він був співмешканцем не однієї молодої дівчини. У поляка була своя добре продумана схема, як вдало забезпечити собі хороший обід, теплу постіл та належні умови проживання. У громадських місцях він знайомився виключно з молодими дівчатами, з якими потім ходив на побачення, водив дівчат до дорогих ресторанів, дарував подарунки, запрошував у гості до Польщі, щоб показати своє казкове багатство: яхти, вілли. Звісно, зважаючи на неперевершене вміння Кшиштофа створювати навколо себе ілюзію достатку, порядності та щирості, юна дівчина піддавалася чарам іноземця. А коли знайомила його із батьками, то останні готові були хоч завтра видавати свою донечку за багатого закордонного жениха.
Але на одному місці Кшиштоф довго не затримувався. Живучи з однією, чоловік мав на заміну ще мінімум чотирьох дівчат. Коли ситуація у сім’ї ставала напруженою, а справа доходила до весілля – поляк безслідно зникав. Влаштовуючи таким чином своє особисте життя, Кшебетке не забував і про матеріальну складову щастя. Працівники міліції розповідають, що чоловік був неабияким аферистом. Він дуже легко знайомився з людьми, входив до них у довіру, його знали офіціанти та бармени у нічних клубах, барах та ресторанах обласного центру. Одним словом, поляк почувався своїм серед лучан. Багато серйозних та поважних бізнесменів Луцька та Києва позичали йому великі суми грошей, давали кошти на реалізацію його вигаданих проектів. Тепер вони розшукують іноземця, аби повернути свої кревні. Про себе Кшиштоф розповів міліціонерам багато небилиць. Він стверджував, що має величезні капіталовкладення у землю поблизу Луцька, торгував автозапчастинами, мав власний бізнес.
Тепер Кшиштоф Кшебетке повернувся до себе на батьківщину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus