USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині бабусю з онуком шукали з рацією та собакою

30 Вересня 2013 11:49
Лісівники Волині допомогли врятувати людей, які заблукали у лісі, збираючи гриби. Про це повідомили у прес-службі лісового та мисливського господарства області.
Учора, 29 вересня, група людей із Кузнєцовська поїхала на Маневиччину аби назбирати грибів. Як розповідають учасники тихого полювання, десь близько 17.00 зібралися поїсти. До компанії не приєдналися бабуся із внуком, які наче б то збирали гриби поруч із товаришами. Ті ще трохи походили по лісу. І почали бити на сполох. Перш за все перетелефонували до Кузнєцовських правоохоронників. Але ті, зауважили, що треба піднімати на ноги місцеву міліцію. Так люди й зробили. На сполох приїхала маневицька міліція, рятувальники, а згодом і лісівники.
Ситуація ускладнювалася тим, що надворі ставало дедалі холодніше, швидко темніло.

«Десь після десятої години вечора нас викликали на допомогу», - розповідає провідний районний мисливствознавець Микола Корець. «Разом з головним лісничим Маневицького лісгоспу Олександром Чернишиним поїхали до лісу. У визначеному місці вже чекали працівники районної міліції, рятувальники. Навколишній ліс вже прочісували. Проте нікого не знайшли. Ми вирішили їхати на дальній кордон. Простою машиною там не проб’єшся. А лісовими стежками… Взяли з собою рацію, собаку. Боялися, аби все було добре, бо як нам повідомили, 72-річна бабуся страждає на гіпертонію. Отож всякого можна було чекати. Але, на щастя все обійшлося».

Довгий час лісівники їхали, як то кажуть, навпомацки. Рухалися повільно, час від часу зупиняючись, та видивляючись сліди, гукаючи. Аж зовсім неподалік від Рівненщини, помітили сліди. Одні - дорослої людини, інші – дитячі. Зрозуміли, що можливо це саме ті, кого шукають. Пройшовши трохи слідом, почали гукати. За деякий час почули слабкі звуки. Але голоси поволі віддалялися.

Люди йшли далі. Тоді лісівники пришвидшили крок і почали кричати, аби бабуся з онуком зупинилися. У суцільній темряві, а надворі вже була перша година ночі, людей таки вдалося знайти. Обоє були налякані, втомлені, але, на щастя, не постраждали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus