USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині через дощ чекають гіршого урожаю

5 Серпня 2011 14:42
Тривалі дощі суттєво пошкодили збіжжя – волинські аграрії уже прогнозують, що цьогоріч не вдасться зібрати стільки зерна, як запланували.

Як повідомив 4 серпня у випуску новин телеканал «Аверс», хоча жнива на Волині ще тривають, аграрії вже клопочуться, як врятувати те збіжжя, яке пережило затяжні дощі, адже зерно почало проростати в колосках.

Найбільше від надмірних опадів постраждало жито, особливо у поліських районах, а це значні втрати для сільського господарства області.

«Це недопустимо для насіннєвого матеріалу області. Сьогодні поступили уже сигнали з усіх районів, що є такі випадки. Є випадки від 5% і на окремих площах до 50% урожаю проросло. Особливо це виявляється на полеглих посівах. На полеглих посіває буває таке, що 80% зерна вже пророслого», – розповів начальник обласної насіннєвої інспекції Іван Мирончук.

У насіннєвій інспекції вже навіть порахували, що втрата урожаю становить 20-30%, відтак насіння на 2012 рік може не вистачити.

Проте, як кажуть у насіннєвій інспекції, поки рано говорити про обсяг завданої шкоди. Підрахувати збитки повністю можна лише після збору всього збіжжя, переконують фахівці і додають, що зіпсоване зерно можна буде використати у продовольчих цілях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus