USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині затримали товар на півмільйона гривень

3 Червня 2011 14:01
На Волині митники виявили товар на суму 586,6 тисячі гривень, який ввозили до нашої держави за заниженою вартістю.
До митного поста «Ягодин» прибув автомобіль «Рено» під керуванням українця, приватного підприємця, який повертався з Республіки Польща до нашої країни. Про це пише сайт Держмитслужби.
Згідно з товаросупровідними документами, що були подані до митного оформлення, громадянин перевозив такий товар: три «паперорізальні машини гільйотинного типу», вартістю 4,5 тисячі доларів США та «ліцензійні чорну фарбу і майстер-плівку для використання в ризографах» вартістю 12,4 тисячі доларів США.
Відповідно до документів, поданих до митного оформлення в Україні, продавцем товару виступала англійська компанія. Проте відправника не було вказано, а покупцем виступало українське приватне підприємство.
Однак в процесі митного огляду товару було виявлено ще один пакет документів, згідно з якими відправником товару виступає вже компанія з Нідерландів.
З метою перевірки достовірності даних митна служба направила запит до митних органів Королівства Нідерландів. З отриманої відповіді стало відомо, що справді відправником товару значиться фірма з Нідерландів. А от ціна на товар з фарбою вже була іншою і становила 55,4 тисячі євро, що за курсом НБУ станом на дату оформлення товару становить 586,6 тисячі гривень.
Отже, було вчинено дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання документів, що містять неправдиві дані щодо вартості та продавця товару, – кажуть у Держмитслужбі.
Саме такі дії спричинили недобори податків і зборів на суму 91,1 тисячі гривень.
Складено протокол про порушення митних правил за ознаками статей 352, 355 Митного кодексу України. Товар вилучено.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus