USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині незаконно закопали в землю 400 літрів хімікатів.ВІДЕО

20 Листопада 2013 20:31
Мешканці Рожищ на Волині скаржаться на небезпечне сусідство. Поряд з їхніми домівками незаконно поховали 400 літрів отруйних хімікатів. Причому закопали хімікати місцеві рятувальники, - повідомляють «Подробности».
«В нас же ж колодязь отут є, це воно крепко недобре, це все воно пішло в воду. Куда воно мало іспарятися, оте все?», - каже жителька смт Рожище Надія Мельник.

Занедбаний склад отрутохімікатів - справжній головний біль для жителів Рожищ. Кажуть, не раз звертались до рятувальників, щоб ті вирішили проблему.

Рятувальники вирішили не надто ускладнювати собі життя. Купили пальне й винайняли екскаватор.
«Приїхали мчс-ники, заправили соляркою, кажуть - їдем туда, покажем вам, яку виконати роботу. Викопати яму і закопати бочки, - розповідає екскаваторник Віктор. І ось під контролем начальника пожежної частини Рожищ бочки з хімікатами ховають під землею. Що у них - Віктору не пояснили.

«З якимось хімікатами. Я не знаю, міндобриво чи не міндобриво, я викопав яму, закопав, загорнув, він був біля мене, а тут приїжджає екологічна служба», - каже чоловік.

Екологи дослідили ґрунт. Вміст нітратів, фосфатів, сірки та небезпечних речовин перевищує норми у кілька разів.

Ситуацію прокоментував начальник відділу УДСБЕЗ УМВС у Волинській області Віталій Рибій:
«Службовими особами міністерства надзвичайних ситуацій було незаконно захоронено на території Рожищенського району особливо небезпечні пестициди і агрохімікати. Нанесли шкоду навколишньому середовищу та поставили під загрозу життя і здоров'я громадян».
В обласному управлінні МНС Волині ситуацію не коментують - чекають на завершення слідства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Колишній працівник управління агропромислового розвитку Показати IP 20 Листопада 2013 21:46
Я знаю як було і якась доля правди в цьому репортажі є. За такі дії "ОКРЕМИХ ОСІБ" держава понесла збитки у десятки тисяч гривень. Звертайтесь - розповім.
Знаючий Показати IP 20 Листопада 2013 22:53
Це зробив Вітя Демчук - тоді він дійсно був начальником
олег Показати IP 21 Листопада 2013 14:11
Цікаво, кому вигідні такі сюжети?
Олег Показати IP 21 Листопада 2013 14:13
Це все лише байки, насправді за все повинні відповідати місцеві органи влади. Без них навіть шіфер не крадеться з розібраної ферми.... Так хто тоді крайній, звичайно екскавоторщик та пожежник якому дали команду...!!!!
Алэга Показати IP 21 Листопада 2013 14:52
Ніфіга то не байки - це правда, але правда також і те, що в цьому був задіяний заступник голови адміністрації Василь Шевчук.
я Показати IP 21 Листопада 2013 18:02
риба гниє з голови
агент Показати IP 22 Листопада 2013 08:50
сміх дайте трактористу пляшку покаже де закопував бомби
б Показати IP 22 Листопада 2013 14:34
б

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus