USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

На Волині посадовець фітосанітарної служби брав 3 тисячі за довідку

8 Жовтня 2013 14:31
Районний чиновник вимагав та отримав три тисячі гривень за видачу дозвільного документа. Тож правоохоронці кваліфікували його дії як одержання хабара, - повідомили у прес-службі волинської міліції.

Отримавши інформацію про можливі незаконні дії головного спеціаліста управління ветеринарної медицини в одному з районів Волинської області Держаної ветеринарної та фітосанітарної служби України, працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю внесли відомості у Єдиний реєстр досудових розслідувань і розпочали проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій.

«Ми постійно проводимо заходи, спрямовані на виявлення та документування фактів отримання неправомірної вигоди та зловживань, учинених посадовими особами. Тому, коли отримали дану інформацію, відразу розпочали кримінальне провадження», – розповів начальник УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області полковник міліції Ігор Самара.

Три тисячі гривень чиновник вимагав від директора приватного підприємства за видачу позитивного висновку про проведення ветеринарно-санітарного обстеження приміщення для відгодівлі сумішами зернової дерті і преміксами та подальшого вирощування свійських тварин (свиней).

У ході проведення огляду місця події працівники міліції вилучили у посадовця 5,5 тисяч гривень та документи, які підтверджують його злочинну діяльність.

Державному службовцю повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 (Одержання хабара) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ольга Показати IP 8 Жовтня 2013 14:56
І ви його засудите.Ой не смішіть горобців.Дасте умовно з відстрочкою виконання вироку. Відпустите на поруки або під заставу.Таких не судять
1 до Ольга Показати IP 8 Жовтня 2013 16:29
Все що знала - все написала. Не путай грішне з праведним. А то написала трохи про можливу міру покарання, а трохи про міру запобіжного заходу. А обійдеться чоловяга скоріш за все штрафом. І ценормально.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus